У Литві представили електричне крісло для людей з інвалідністю, що дозволяє зайняти вертикальне положення

— 19 січня, 13:49

Литовська компанія Chronus Robotics представила двоколісний електричний інвалідний візок Kim-e, який дозволяє людині з інвалідністю перебувати у вертикальному положенні та керувати кріслом верхньою частиною тіла, залишаючи руки вільними.

Як повідомляють у компанії, метою розробників було усунути дискомфорт, який відчувають люди з інвалідністю у повсякденному житті та при спілкуванні з іншими. Відтак нове крісло за декілька секунд допомагає "піднятися" і практично стояти. Окрім того, доступне й традиційне сидяче положення.

"Інвалідність часто стає помітною лише тоді, коли є інвалідний візок. Наше завдання полягало в тому, щоб людину було видно, а інвалідність і крісло залишалися непоміченими. Використовуючи запатентовані технології, ми досягли нашої мети: якщо Kim-e й можна назвати інвалідним візком, то тільки невидимим", – розповідають розробники.

Пристроєм можна керувати зі смартфона, а також за допомогою рухів верхньої частини тіла. Таким чином руки користувача завжди вільні. Також він має акумулятор, зарядити який можна за три години.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений CHRONUS Robotics (@chronusrobotics)

Перевагами візка є й те, що він маневрений і більш компактний, ніж традиційний із ручним керуванням. З його допомогою можна вільно пересуватись як у приміщенні та на вулиці, так і по бездоріжжю.

Нагадаємо, раніше ми писали, як правильно говорити про людей з інвалідністю.

Віра Шурмакевич, "УП. Життя"

Читайте також: "Ми виявилися живучими!" Як матір із сином з найважчою формою інвалідності пережили окупацію

Реклама:

Головне сьогодні