Фундація Кока-Кола профінансувала будівництво артезіанської свердловини в Чорнобаївці

— 12 липня, 18:47

Проєкт реалізує Український Червоний Хрест.

Через знищення дамби Каховської ГЕС в багатьох регіонах України виникла криза з прісною водою. Річка Веревчина була головним джерелом води для Чорнобаївської територіальної громади. Але вона висохла після того, як росіяни зруйнували водосховище.

Зараз місцевим жителям привозять бутильовану воду з Миколаєва та Херсона. Проте такий "паліативний" захід не вирішує проблеми. Крім того, дорогу до Чорнобаївки регулярно обстрілюють з лівого берега Дніпра. Є також старі артезіанські свердловини, але вони не спроможні забезпечити жителів достатніми обсягами води.

Щоб надати жителям села доступ до питної води, Фундація Кока-Кола профінансувала будівництво в Чорнобаївці нової артезіанської свердловини. Проєкт реалізується в рамках грантової програми спільно з Українським Червоним Хрестом.

За словами Президента Фундації Кока-Кола Карлоса Пагоаги, забезпечення жителів постраждалих регіонів стабільним доступом до питної води є одним з пріоритетів Фундації Кока-Кола.

"Чиста питна вода надзвичайно важлива для здоров’я та добробуту людей. Ми підтримуємо зусилля Українського Червоного Хреста, спрямовані на покращення доступу до прісної води в постраждалих громадах", – наголосив Карлос Пагоага.

Благодійний проєкт передбачає реалізацію комплексних заходів щодо відновлення водопостачання й в інших регіонах, які постраждали внаслідок підриву дамби. Фундація Кока-Кола вже спрямувала на потреби програми 300 тис доларів США.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Система Компаній Кока-Кола та Фундація Кока-Кола зобов’язались виділити на благодійну допомогу Україні понад 35 млн доларів США.

Як розповідає генеральний директор Українського Червоного Хреста Максим Доценко, з червня минулого року суттєвий дефіцит питної води є в багатьох населених пунктах Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

"Ми постійно отримуємо звернення від територіальних громад з усієї країни, тому в нас є доволі повні дані про потреби громадян. Також Український Червоний Хрест системно координує свою роботу з державним сектором, зокрема з місцевою владою в регіонах. Ми прагнемо підтримати людей та покращити їхній доступ до питної води, тому цей проєкт пріоритетний для нас", – розповідає Максим Доценко.

Головне сьогодні