ГО "Фундація Течія" Олега Крота забезпечила військового протезами кінцівок

— 5 квітня, 17:13

Представники Сил оборони щодня ризикують своєю безпекою, здоровʼям та життям заради захисту територіальної цілісності України та цивільного населення. Українські захисники можуть бути забезпечені всією необхідною зброєю та амуніцією, але це не страхує їх від поранень на полі бої. Але навіть після важких травм військові можуть повернутись і до повноцінного життя і до служби в ЗСУ завдяки підтримці волонтерів та громадських організацій, які беруть на себе витрати з медичного лікування, шукають та забезпечують протезами і покривають всі витрати з їхнього встановлення.

З необхідністю протезування стикнувся військовий Олександр, який втратив на війні ногу та руку.

Чоловік з перших днів повномасштабного вторгнення долучився до захисту України, спочатку до добровольчих обʼєднань, які патрулювали вулиці, охороняли підприємства і вираховували ворожі ДРГ. А згодом пішов на службу в ЗСУ. У перші місяці в армії чоловіка відправили у Бахмут, а через півроку він опинився у Дергачах на Харківщині. Під час одного з бойових завдань воїн отримав важке поранення. Олександр згадує, що не одразу збагнув, що сталось, а потім побачив, як його колись здорова рука трималася на сухожиллі.

«Відчуття, що кожна клітина твого організму як на електричному стільці. Я не міг дихати, мені було дуже боляче…», – згадує трагічний момент у своєму житті Олександр.

Після усіх операцій та відновлення після хірургічних втручань, перед родиною Олександра постало нове питання – де робити протезування. Такі можливості є за кордоном, але для порівняння електричний протез коліна у Німеччині коштує до сімдесяти тисяч доларів. Де пересічному українцю брати такі кошти?

Сімʼї Олександра пощастило знайти контакти ГО «Фундація Течія» Олега Крота. Ця громадська організація, окрім постійної підтримки українських воїнів на передовій, забезпечення їх одягом, продуктами та технікою, опікується протезуванням військових. На рахунку ГО «Фундація Течія» уже не одна історія щасливого одужання бійців, а є й такі випадки, коли після протезування захисники знову повернулися на фронт.

Зараз військовий Олександр звикає до нових кінцівок, адаптується до реалій життя та сподівається, що у найближчі роки призвичаїтися до протезів і не буде відчувати дискомфорту.

Робота ГО «Фундація Течія» Олега Крота за напрямком протезування військових продовжується. Організація уже забезпечує підтримку наступних поранених героїв, щоб воїни, які йдуть на ризики заради захисту України та українців, відчували, що вони на залишаються наодинці зі своїми проблемами і є благодійники, які допоможуть у найскладніші моменти життя.

Головне сьогодні