Космічний апарат "Одіссей", що прямує до Місяця, надіслав перші фото з космосу

Анастасія Поя — 19 лютого, 13:39
Космічний апарат Одіссей, що прямує до Місяця, надіслав перші фото з космосу
Фото "Одіссея" на фоні Землі
Intuitive Machines

Приватний космічний корабель "Одіссей", який прямує до Місяця, щоб сісти на його поверхні, надіслав перші фото, зроблені в космосі.

Апарат зазнимкував себе на тлі нашої планети. Селфі 17 лютого опублікували в компанії Intuitive Machines, пише India Today та Gadget Tendency.

15 лютого комічний апарат випустила в космос ракета SpaceX Falcon 9. Запуск відбувся в рамках другої спроби програми Artemis Commercial Lunar Payload Services, що має на меті доставку до супутника вантажів на приватних місячних апаратах.

Попереднього разу в апарату Peregrine, який запустила ракета Vulcan Centaur, після відділення від верхнього ступеня ракети стався витік палива. 18 січня апарат згорів в атмосфері Землі.

Знімок Одіссея
Знімок "Одіссея"
Intuitive Machines

У рамках місії IM-1 "Одіссей" має доставити на Місяць шість комерційних вантажів. Ця місія є частиною ініціативи NASA з розвитку пілотованих місячних місій.

Попередньо, посадка запланована на 22 лютого.

За словами фахівців, доля "Одіссея" має бути кращою, ніж у попередника. Всі його системи, зокрема двигун, успішно пройшли вирішальне випробування у відкритому космосі.

Знімок Одіссея
Знімок "Одіссея"
Intuitive Machines

Зазначається, що серед особливостей космічного корабля є двигун, який працює на рідких метані та кисні. Цей тип двигуна вперше був запущений у космос.

Якщо спроба посадки Intuitive Machines на Місяць буде успішною, це стане історичною подією, оскільки досі жоден приватний космічний корабель не здійснював м'яку посадку на Місяці, додають фахівці.

Раніше ми повідомляли, що телескоп Хаббл зазнімкував галактики, які зливаються у "гравітаційному танці".

Реклама:

Головне сьогодні