Рекордний показник: "Зимову Країну" на ВДНГ відвідали понад 1,2 млн людей

— 26 березня, 14:45
Рекордний показник: Зимову Країну на ВДНГ відвідали понад 1,2 млн людей

17 березня завершився дев’ятий сезон «Зимової Країни» на ВДНГ. Цього року його відвідали понад 1,2 млн людей, що стало рекордним показником за історію існування проєкту.

Найпопулярнішими локаціями «Зимової країни» стали атракціони, ковзанка та «дебютанти» — виставка крижаних скульптур «Снігова королева» й експозиція «Illuminarium. Магія світла». Відвідуваність 1 212 000 людей — найбільша в історії існування проєкту.

У межах цьогорічної «Зимової країни» окремий акцент зробили на вивченні та шануванні українських традицій. Зокрема, на ВДНГ показали Фольклорно-етнографічну виставу, що знайомила гостей Експоцентру з традиціями Різдва, Маланки й Водохреща. А фіналом зимового періоду стала «Масниця», яку провели максимально наближено до автентичних святкувань: з відповідними оформленням комплексу, співами веснянок, спалюванням опудала та куштуванням страв національної кухні.

Крім того, «Зимова країна» вже традиційно стала платформою для підтримки захисників й захисниць. Локації та бізнеси, що працювали на проєкті, зібрали на Сили оборони понад 1,5 млн грн. А в рамках соціальних днів ВДНГ прийняв понад тисячу дітей від більш ніж 10 благодійних організацій, соціальних служб та державних установ, які змогли безкоштовно відвідати локації «Зимової країни».

Головне сьогодні