Зйомки за банани: у Камбоджі розслідують знущання контентмейкерів з мавп

— 9 квітня, 16:30
Зйомки за банани: у Камбоджі розслідують знущання контентмейкерів з мавп
Камбоджійська влада розслідує жорстоке поводження з мавпами біля храму в Ангкорі
Annebel146/Depositphotos

Камбоджійська влада почала розслідування випадків жорстокого поводження з мавпами на території стародавнього храму в Ангкорі.

Туристи, які приїжджають до одного з найбільших індуїстських храмових комплексів, активно взаємодіють із місцевими мавпами і фільмують цей процес.

Як зазначає The Associated Post, камбоджійський офіс, що здійснює нагляд за археологічними пам’ятками Ангкор (APSARA), повідомляє про випадки насилля з тварин.

В одному з відео дитинча мавпи намагається вирватись від чоловіка, який тримає тварину за шию над бетонною цистерною і обливає її водою. На іншому ролику людина торкається статевих органів самця макаки, щоб збудити його перед камерою.

"Мавпи мали би мешкати в дикій природі, де вони і повинні жити, але зараз з ними поводяться як з домашніми улюбленцями. Туристи створюють контент, щоб заробляти гроші, залучаючи глядачів на YouTube, а для нас це дуже велика проблема", – стверджує Лонг Косал, речник APSARA.

Хоч знущання з мавп не завжди яскраво виражене, APSARA спільно з Міністерством сільського господарства розпочали розслідування, в межах якого збиратимуть докази для подальшого судового розгляду.

Зазвичай відео включають тісну взаємодією з мавпами, що порушує їхній особистий простір. Також, попри заборону на годування, туристи приносять тваринам їжу.

Мавпи, які очікують на ласощі, але не отримують їх, стають більш агресивними і небезпечними для відвідувачів.

Ютубер Іум Даро стверджує, що жодного разу не був свідком насилля наж мавпою. Чоловік не бачить проблеми в тому, що заробляє на життя зйомкою тварин.

"Мавпи тут доброзичливі. Після фотографування ми даємо їм їжу – це ніби плата за те, що тварини дають можливість себе сфотографувати", – каже він.

Інший контентмейкер на YouTube розповів що фільмувати мавп його змусила пандемія COVID-19. Тоді через різке зменшення кількості туристів його попередня робота перестала приносити достатній для життя прибуток.

Раніше ми писали, що петиція про створення Зоополіції зібрала необхідну кількість голосів.

Анна Коваленко, "УП. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні