У Великій Британії вперше засудили чоловіка, який без згоди надіслав жінці дікпік

Анастасія Поя — 20 березня, 16:54
У Великій Британії вперше засудили чоловіка, який без згоди надіслав жінці дікпік
Depositphotos

У Великій Британії вперше ув’язнили чоловіка, який надіслав фотографію свого пеніса без згоди. Знімок отримали жінка й неповнолітня дівчина.

39-річний Ніколас Гоукс проведе у в’язниці понад рік, повідомляє королівська прокуратура Великої Британії.

Як з’ясували правоохоронці, 9 лютого Гоукс надіслав у WhatsApp фотографії ерегованого пеніса 15-річній дівчині та дорослій жінці. Остання зробила знімки екрана й того ж дня поскаржилася на чоловіка в поліцію.

Під час розгляду справи в магістратському суді міста Саутенд 12 лютого англієць визнав себе винним у порушенні статті про кіберфлешинг – "розсиланню фотографій або відеозаписів статевих органів, аби викликати тривогу, страждання або приниження".

Суд призначив чоловіку 66 тижнів ув’язнення: 52 – за скоєне правопорушення, пов'язані з кіберпропагандою, і ще 14 – за порушення попереднього судового рішення.

"Так само. як злочинці в реальному житті несуть відповідальність за свої дії, так і зловмисники, які скоюють злочин онлайн, повинні відповідати за це. Ви не сховаєтеся від закону за екраном", – повідомила заступниця головного прокурора з питань кримінального правосуддя в Східній Англії.

Відомо, що торік чоловіка засудили за сексуальні дії з малолітньою дитиною, після чого його внесли до реєстру сексуальних злочинців, в якому він пробуде до 2033 року.

Зазначається, що закон про кіберфлешинг у Великій Британії набув чинності 31 січня 2024 року.

Раніше ми повідомляли, що на Полтавщині суд виніс вирок полтавці, яка відправила 2 інтимні відео через Telegram.

Реклама:

Головне сьогодні