Затишок, природа, книги: гід читацьким сезоном на ВДНГ

Затишок, природа, книги: гід читацьким сезоном на ВДНГ

"Літо на ВДНГ" цього року є читацьким. Команда комплексу створює умови не тільки для відпочинку та перезавантаження, але й для розвитку.

У межах читацького сезону в Експоцентрі проходитимуть презентації книг, поетичні зустрічі, діалоги з письменниками, а також розважальні заходи. А закриватиме його фестиваль "Книжкова країна", який пройде вдруге 26–29 вересня.

Одна ж із головних особливостей цього "Літа на ВДНГ" — мінібібліотеки, які створили під кожну локацію. Усі охочі зможуть взяти тематичну книгу, почитати її, поки відпочивають — пропонуємо гід місцями Експоцентру та їхніми книжковими добірками.

Kitchen&Garden

Kitchen&Garden — центр садівництва та кав’ярня, розташована в яблуневому саду на ВДНГ. Тут розвивають культуру вирощування рослин, а також пропонують їжу та напої, що оздоблюються їстівними квітами й різноманітними травами.

У межах читацького сезону в Kitchen&Garden доступна велика добірка книг від талановитих письменниць: "Їсти, молитися, кохати" Елізабет Ґілберт, "Крамничка на розі" Джоджо Моєс, "Непокірні" Емілії Гарт, "Поцілунок у Нью-Йорку" Кетрін Райдер, "Спитайте Мієчку" Євгенії Кузнєцової та інші.

Оранжерея

У зеленій оазі посеред ВДНГ — Оранжереї — можна дослідити екзотичні рослини, влаштувати затишний сніданок або романтичну вечерю в кафе-барі "KVITKOVA.Оранжерея". А тепер ще й усамітнитися посеред цього зеленого простору з гарною книжкою.

До читацького сезону тут зібрали різну літературу, щоб розслабитися й духовно збагатитися: книги, що допоможуть надихнутися та реалізувати свій потенціал ("Смак життя" Ірини Скрипак і Оксани Штоляр, "Good Vibes, Good Life" Векса Кінґа, "Творчий акт" Ріка Рубіна), добірки прози й поезії ("Триста поезій" Ліни Костенко, "Книга Love 2.0. Любов і війна", "Шалені авторки"), а також класику ("Маленький принц" Антуана де Сент-Екзюпері, "Квіти для Елджернона" Деніела Кіза та багато інших).

А разом зі співачкою Jamala також підібрали книги про Крим: "Дім солі" (Світлана Тараторіна), "За перекопом є земля" (Анастасія Левкова), "Дике літо в Криму" (Зірка Мензатюк).

Лемурашник

Лемурашник — дитячий смартмайданчик для активних дітей: тут можна грати, досліджувати, експериментувати й відкривати для себе світ. А ще це місце, де періодично проводять майстер-класи та STEM-практики.

Під час читацького сезону місцева бібліотека поповнилася пізнавальними й розважальними дитячими книжками: "Велика книга зірок і планет" Емілі Боун, "Єнотик Бо і дивний-дивний сніг" Ірини Лазуткіної, "Велика книга фантастичних істот" Джузеппе Д’Анни і Анни Ланґ та іншими виданнями.

Планета метеликів

На ВДНГ діє єдина в Україні виставка-ферма живих метеликів. Тут можна не тільки вивчати красивих комах, але й брати їх у руки, фотографуватися — незабутній досвід як для дітей, так і для дорослих.

У межах читацького сезону в "Планеті метеликів" створили вичерпну добірку книжок про цих істот: це "Метелики: 50 найвідоміших видів", "Таємне життя комах" Ангеліни Журби та Юліанни Вербіщук, "100 цікавих фактів. Комахи" Ольги Пилипенко, "Дім метеликів" Сари Л. Сміт і багато інших. А разом з "Книгарнею Є" пропонують акцію: при замовленні книги про комах та метеликів на сайті книгарні, доставка — безкоштовно.

Парк гойдалок

70 гойдалок на будь-який смак: класичні, незвичні, канатні, ковані й підвісні; на одну людину і на десять; для дітей і навіть для дорослих. Усе це — в Парку гойдалок на ВДНГ, а ще — великий батут, майданчик з піском та затишна природа навколо.

Поки діти розважаються, батьки можуть почитати корисну літературу про виховання. У добірці: "Що мій син має знати про світ" Фредріка Бакмана, "Чому матуся хоче напитися" Джилл Сімс, "Як виховати найщасливіших дітей у світі" Каї Пуури та багато іншого.

Урбан-парк

Місце-мрія для всіх, хто цікавиться вуличними культурами й активним відпочинком. В урбан-парку на ВДНГ доступний найбільший скейт-парк в Україні, стритбольні та стритфутбольні споти, а також локації для воркауту, паркуру й івентів.

А для читання в місцевій кав’ярні Coffee Spot пропонують багату добірку коміксів: "Marvel Action. Месники", "Ательє чаклунських капелюхів", "Синя тюрма", "Токійські месники" та інші.

Сад гамаків

Сад гамаків — справді магічне місце на ВДНГ. Розташоване на затишній території: тут, з одного боку, можна розслабитися на природі, а з іншого — послухати живу музику, подивитися фільм та випити чогось холодненького.

Немає нічого кращого, ніж провести час у такому місці з книжкою. Для цього тут зібрали літературу на будь-який смак: захопливі детективи ("Таємнича пригода в Стайлзі" Агати Крісті, "Загадка 622 номера" Жоеля Діккера, "Зникнення аптекарки" Сари Пеннер), надихаючий нонфікшен ("Емоційний інтелект" Деніела Ґоулмана, "Витончене мистецтво забивати на все" Марка Менсона, "День, що навчив мене жити" Лоран Гунель), а також роботи українських авторів ("Вілла у Сан-Фурсиско" Ярослави Литвин, "Гіркі апельсини" Марини Марченко, "Не озирайся і мовчи" Макса Кідрука).

DOT

Кав’ярня DOT на ВДНГ — затишний заклад у самому серці комплексу, де збираються однодумці. Він розміщений в історичній восьмикутній альтанці, тож пропонує не просто каву, а цікавий досвід.

У межах читацького сезону в кав’ярні зібрали історії, пов’язані з улюбленим напоєм: "Кава по-дорослому" Ірини Мацко, "Доки кава не охолоне" Тосікадзу Кавагуті, "Щасливі люди читають книжки і п’ють каву" Аньєс Мартен-Люган та інші.

Лаунж-зона Visa і ПриватБанк

Поруч розташований затишний куточок від генеральних партнерів Читацького сезону на ВДНГ Visa та ПриватБанк, де можна перепочити у затінку разом з книгою. Тут у мінібібліотеці — "Чарлі і шоколадна фабрика" Рональда Дала, "Тисяча пам’ятних поцілунків" Тіллі Коул, "Квартира на двох" Бет О’Лірі, а також сучасна українська література та історії про визначних підприємців.

Пірс 39

Відкритий басейн на ВДНГ дарує відчуття відпустки посеред жвавого міста. Для дітей тут працює окремий басейн з аквагіркою, а для дорослих — бар із прохолодними напоями.

Ідеальне доповнення до такого відпочинку — гарна книга. На "Пірс 39" зібрали літературу для різної аудиторії: "А надворі – літо" Кім Еран, "Кульбабове вино" Рея Бредбері, "Маленька паризька книгарня" Ніни Георге, "П’ять четвертинок апельсина" Джоан Гарріс, "Там, де співають раки" Делії Овенс та інші.

REJO

Літо — ідеальний час для активного відпочинку. У спортивному клубі REJO на ВДНГ можна орендувати поля й корти і пограти у футбол, теніс та падел. А після продуктивного тренування — збагатитися духовно.

У межах читацького сезону на REJO зібрано колекцію історій про легенд спорту — Роджера Федерера, Андрія Шевченка, Златана Ібрагімовича та інших. А також книги для саморозвитку: "Витримати все" від Алекс Гатчінсон, "Застеляйте ліжко" від Вільяма Макревейна, "Управління викликами" від Володимира Кличка.

Coffee Lover

Coffee Lover — це ростерія та кав’ярня в павільйоні №15. Тут продають каву оптом і вроздріб, а також пропонують різноманітне меню зі сніданками, сендвічами й салатами. Ідеальне місце, щоб перевести подих між активностями на ВДНГ.

Для читацького сезону в закладі створили особливий кавовий напій. А до нього пропонують почитати книги із саморозвитку ("Іди туди, де страшно" Джима Ловлесса, "101 есей, який змінить ваше мислення", Бріанни Вест, "Дар" Едіт Еґер), історії про неймовірних жінок ("Як виходити заміж стільки разів, скільки захочете" Ірени Карпи, "Непокірні" Емілії Гарт, "Рецепт ідеальної дружини" Карми Браун) та багато іншого.

Art area

В артстудії Art area навчають малювати всіх — як початківців, так людей із досвідом. Тут дають майстер-класи для роботи з різними матеріалами й техніками, а також проводять індивідуальні та групові заняття.

А закріпити знання допоможе вичерпна добірка книг про мистецтво: "Як розмовляти з дітьми про мистецтво" (Франсуаза Барб-Галль, Анастасія Шолік), "Секрети мистецтва" (Ружичка Олджих, Александра Майова), "Кольори історії" (Клайв Ґіффорд, Марк-Етьєнн Пентр), "Слоносторія мистецтв" (Дар’я Мельник, Влад Тоткал) і багато інших.

Animal Park

Місце для знайомства з тваринками. Тут живуть кізки, альпаки, лами, кролики. Усе для того, щоб показати дітям та дорослим тваринний світ і навчити їх взаємодіяти з ним. Під читацький сезон тут створили таблички з книжками про таких самих тварин, як і ті, що мешкають в Animal Park.

Окрім згаданих локацій, на ВДНГ працюють також: три прокати спортивного спорядження й транспорту ("Алея здоров’я", VeloLife та Veliki.ua), зони BBQ ("Сад", "Колиба" та Sport Family Park), мотузковий парк SkyPark, артпростір V’YAVA в Саду Бажань, Поляна ВДНГ, пейнтбол GANZ, Музей науки, трек керованих автомоделей ECO TRACK, KidCity Крейзі, "Будинок догори дриґом", "Резиденція Мавки", Музей гітар. Також доступні різноманітні заклади: БПШ, піцерія-бар "Бабак", "Квіткова мафія", BIOLOGIST, "Білий Налив", HayLoft2.0.

За розкладом найближчих подій можна слідкувати на сайті, а також в Instagram і Facebook комплексу. Вхід на територію ВДНГ вільний.

Головне сьогодні