У США заарештували власника похоронного бюро: він протягом двох років зберігав тіло померлої

Ірина Бура — 17 лютого, 11:02
У США заарештували власника похоронного бюро: він протягом двох років зберігав тіло померлої
Катафалк припаркований біля будинку, де виявили останки 30 людей
Метт Глауз/The Guardian

Влада штату Колорадо (США) видала ордер на арешт колишнього власника похоронного бюро, який, за їхніми словами, протягом двох років зберігав тіло померлої жінки.

У його будинку поліція також знайшла кремовані останки щонайменше 30 людей, пише The Guardian.

Жахливе викриття сталося 6 лютого, коли 33-річного Майлза Харфора за рішенням суду виселення з будинку, який він орендував.

Кремаційна служба, власником якої був чоловік, закрилася у вересні 2022 року.

"Харфорд, схоже, зіткнувся з фінансовими труднощами у своєму бізнесі. Іноді він не міг завершити кремацію, щоб видати останки сім'ям", – зазначив Метт Кларк, командир поліції Денвера.

За його словами, Гарфорд часто видавав членам сім'ї прах іншої людини замість праху їхніх близьких.

У підвалі будинку також знайшли тимчасові урни, роль яких виконували пластикові коробки з-під взуття. Знайдені останки належать особам, які померли в період з 2012 по 2021 роки.

Інші урни виявили в припаркованій на вулиці вантажівці, а ще частину – в катафалку, де слідчі знайшли також тіло жінки, накрите ковдрами. Харфорд повідомив, що вона померла в серпні 2022 року.

Як зазначив Кларк, чоловік визнав, що винен гроші кільком крематоріям, і через борг він не зміг кремувати тіло 63-річної жінки, а тому вирішив зберігати її тіло в катафалку. Сім'я померлої розповіла слідчим, що їм передали нібито її прах.

Зараз слідчі збирають свідчення інших родин.

За словами прокурорів, Харфорду буде пред'явлене звинувачення у жорстокому поводженні з тілами померлих, підробці свідоцтв про смерть і крадіжці грошей, сплачених за кремацію. Можливо, додадуться й Інші звинувачення. Розслідування триває.

Нагадаємо, у Колорадо судять пару власників похоронного бюро, які зберігали 190 тіл померлих у жахливих умовах, а родичам брехали про кремацію.


Реклама:

Головне сьогодні