Upload.com.ua тимчасово не працює, бо боїться

— 1 лютого 2012, 14:46

Про це у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" Віталій Лемець зі служби підтримки Upload.com.ua.

"Останні події навколо megaupload.com і ex.ua показують, що такий бізнес дуже ризикований і регулювання його ще тільки на початковій стадії. Саме тому нами прийнято рішення про відмову від надання подібних послуг до моменту, поки не стане зрозуміла ситуація в законодавчому полі" , - повідомив Віталій Лемець.

"Зараз робота сервісу припинена. Вся інформація з серверів вилучена. Нові файли завантажити неможливо", - додав він.

Лемець підкреслив, що ресурс постійно реагував на будь-які скарги правозахисних організацій і тісно співпрацював з правоохоронними органами. З деякими з таких організацій навіть були підписані договори про співробітництво та надано можливість автоматично видаляти файли, які вони вважали підозрілими, або порушують права їх клієнтів, зазначив він.

"На жаль, ми фізично не в змозі контролювати зміст всіх файлів, які завантажуються", - констатував він проблему файлообмінних ресурсів.

Як відомо, 31 січня міліція закрила файлообмінник ex.ua. Сталося це у рамках розслідування кримінальної справи за частиною 2 статті 176 Кримінальної справи (порушення авторських і суміжних прав).

Розслідування тривало близько півроку і було ініційовано міжнародними компаніями ("Adobe Systems Inc.", "Microsoft Corporation", "Graphisoft Inc." та ін.. програмні продукти яких упродовж тривалого часу незаконно розповсюджувались через веб-сайт "ЕХ.ua")

Реклама:

Головне сьогодні