Google може "влетіти" на $22 мільйони штрафу через приватність

— 11 липня 2012, 14:12

Про це пише BBC News з посиланням на Wall Street Journal.

Як зазначає видання, Google близька до врегулювання конфлікту Федеральною торговою комісію США (FTC) і може заплатити $22.5 мільйони за порушення приватності.

Причиною конфлікту стало технічне використання недоліків браузера Safari у продукції Apple, що дозволяло обходити налаштування приватності.

Google відзначала, що ця помилка була зроблена випадково.

Як написала у лютому The Wall Street Journal, дослідник Стенфордського університету помітив, що Google використовував "дірки" у браузері.

Відтак компанія встановлювала на комп’ютерах відвідувачів веб-сайтів спеціальні файли (так звані cookies), які допомагають відстежити уподобання юзера в обхід налаштувань приватності.

Google скористався тим, що Safari дозволяв встановлення багатьом файлам на пристрій, як тільки юзер дозволяв першому cookie загрузитись.

При цьому раніше Google заявляв, що користувачі можуть покластись на налаштування Safari, щоб уникнути відстежування своїх дій.

Водночас Google каже, що не збирала ніякі персональні дані.

Як пише ВВС, новинні агенції Reuters і Associated Press теж підтвердили звіт FTC з посиланням на джерела. Хоча офіційного коментаря Федеральної торгової комісії США з приводу врегулювання конфлікту і розміру штрафу ще нема.

Реклама:

Головне сьогодні