Apple готується представити новий iPhone 12 вересня

— 31 липня 2012, 13:46

Про це повідомляє агентство Bloomberg, яке цитуж Інтерфакс.

Нова модель iPhone буде мати екран з більшою діагоналлю, при цьому корпус пристрою буде тонший, ніж у нинішньої версії - iPhone 4S, крім того, гаджет, як очікується, зможе працювати в мережах четвертого покоління, які в даний час активно розгортаються по всьому світу.

Останній раз Apple змінював дизайн свого смартфона, найпопулярнішого у світі, в 2010 році, коли у продажу з'явився iPhone 4. iPhone 4S, представлений рік потому, відрізнявся від попередника тільки начинкою.

Очікування виходу новинки від Apple вже викликало спад продажів на пристрої нинішніх версій, через що за підсумками другого кварталу компанія зафіксувала прибуток і виручку менше ніж очікувалося.

У минулому кварталі 46% виручки Apple припали на частку iPhone.

Apple відчайдушно чинить опір наступу південнокорейської Samsung, якої в минулому кварталі вдалося отримати максимальний за всю свою історію прибуток і встановити світовий рекорд продажів смартфонів.

Компанія вивела на ринок 505 млн. пристроїв.

Частка світового ринку смартфонів, яку займав Samsung минулого кварталу, склала 34,6% проти 17,8%, що належать Apple, який продав у квітні-червні 26 млн. iPhone.

Роком раніше компанії займали частки в 18,3% і 18,4% відповідно.

З моменту випуску першого iPhone Apple в 2007 році компанія випускала по одному оновленню свого смартфона на рік, всі пристрої одного покоління мали однаковий дизайн і відрізнялися, як правило, лише об'ємом вбудованої пам'яті.

Samsung пішов іншим шляхом: він пропонував користувачам на вибір цілі лінійки смартфонів, які відрізнялися як набором функцій, так і за технічними характеристиками, включаючи розміри екрану і розмір пам'яті. Цінова політика Samsung також була більш гнучкою.

Вперше чутки про підготовку нового пристрою від Apple з'явилися ще в травні, тоді стало відомо, що засновник компанії Стів Джобс, який помер у жовтні 2011 року, перед смертю активно працював над оновленою версією iPhone.

Тоді ж джерела повідомляли, що новий iPhone, швидше за все, буде оснащений екраном більшого розміру, ніж 3,5-дюймовий.

В середині липня видання MarketWatch з посиланням на поінформовані джерела повідомило, що в такій моделі iPhone від Apple, найімовірніше, будуть використовуватися технології, які дозволять зробити екран смартфона тонше.

Японські виробники рідкокристалічних дисплеїв, такі як Sharp Corp., Japan Display Inc. і LG Display Co. в даний час намагаються налагодити масове виробництво жк-дисплеїв для наступного iPhone, використовуючи так звану "in-cell" технологію.

Цю інформацію побічно підтверджує той факт, що, згідно звітності Apple, минулого кварталу компанія збільшила відрахування постачальникам комплектуючих на 1,5 млрд. доларів США.

Технологія "in-cell" інтегрує сенсори безпосередньо в жк-дисплей (LCD), позбавляючи виробників від необхідності створювати окремий сенсорний шар для екрану.
Відсутність сенсорного шару, товщина якого, зазвичай, становить половину міліметра, не тільки робить екран у цілому тонше, але і покращує якість виведеної на нього картинки.

Для Apple нова технологія спростить процедуру роботи з постачальниками і допоможе скоротити витрати, оскільки компанії більше не буде потрібно купувати сенсорні і жк-панелі у різних виробників.

Технологічні досягнення Sharp, Japan Display і LG Display є дуже важливими для конкурентних переваг Apple, оскільки дисплеї Samsung створюються на основі технології органічних світлодіодів (OLED), яка є однією з унікальних рис смартфонів Galaxy.

OLED-дисплеї, основну масу яких на ринок поставляє корейська компанія, не вимагають підсвічування, а тому тонше аналогічних LCD-панелей.

Флагманський смартфон Samsung - Galaxy S III, який обладнаний OLED-екраном діагоналлю 4,8 дюйма, має меншу товщину, ніж остання модель iPhone. Між тим, виробляти "in-cell" дисплеї, мабуть, набагато складніше, ніж звичайні LCD.

За підсумками торгів в понеділок акції Apple подорожчали на 1,7% - до 595,03 доларів США. Капіталізація компанії становить $ 548,5 млрд. доларів. За цим показником Apple є світовим лідером.

Реклама:

Головне сьогодні