Французів зобов'яжуть створювати сади та сонячні панелі на даху

— 23 вересня 2015, 12:55

Як повідомляє Myscienceacademy.org, рослини створюють ізолюючий ефект, аби допомогти зменшити кількість необхідної для нагрівання чи охолодження будинку, енергії.

Крім того, рослини поглинають дощову воду і запобігає її відтоку. А ще, такий сад - домівка для маленьких створінь і він наближає нас до природи. Поєднання сучасного суспільства із природою - це те, що необхідно містам сьогодні.

Раніше французькі екологи-активісти хотіли, аби такі сади покривали весь дах. Але все-таки вирішили почати з його частини, аби подивитися як це працюватиме.

Що стосується сонячних панелей, то вони, звичайно, зменшують кількість витраченої енергії та є тим енергетичним джерелом, яке постійно відновлюється.

Ця концепція уже має популярність у деяких країнах світу, зокрема у Німеччині та Австралії, а також у Торонто (Канада).

В Україні теж є потяг до альтернативних джерел енергії. Зокрема, українець Валерій Самойлов збудував цілий будинок, який економить енергію. Для утеплення Валерій використав чисту целюлозу, а підлога підігрівається від печі на дровах. Відтак узимку тут досить тепло.

Обігрів будинку впродовж трьох опалювальних сезонів обійдеться всього у 2 тисячі гривень. Сім`я Самойлових невдовзі очікує поповнення, тож господар вирішив добудувати ще один купол.

А ще раніше, дніпропетровські студенти гірничого інституту презентували автомобіль, що працює на сонячній енергії.

Без дозаправки машина "бігає" годину, після чого, потрібно, щоб вона постояла під сонцем хвилин 15-20. За цей час батареї зарядять акумулятор - і можна далі відправлятися в дорогу.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні