Сенсаційна заява NASA: На Марсі знайшли воду у рідкому стані

— 28 вересня 2015, 18:40

Від того, наскільки солоною є ця вода, залежить, чи можливе життя на Марсі, пише Nеw Scientist.

"Якщо вода повністю насичена хлорнокислою сіллю, то життя, таким як ми його знаємо на Землі, буде в ній неможливе", - прокоментував Луджендра Оджа з Технологічного Інституту Джорджії в Атланті, який представив звіт у понеділок.

Фото NASA/newscientist.com

Лінії на схилах – темні патьоки, котрі з'являються, видовжуються, а потім бліднішають – і так відбувається кожного марсіанського року – уже давно здавалися вченим схожими на воду, що тече.

Теперїхні ці здогадки підтверджують дані спектрометра станції Orbiter. Він аналізує відображене сонячне світло, аби виявити паттерни, що свідчать про присутність на поверхні тих або інших мінералів.

Солі можуть абсорбувати воду з атмосфери та знижувати температуру її замерзання. Таким чином вода в рідкому стані здатна існувати навіть у холодному кліматі Марсу.

Спектральні дані, взяті з чотирьох різних точок, вказують на присутність водних солей, швидше за все, це перхлорат магнію, хлорат магнію та перхлорат натрію.

Фото NASA/newscientist.com

Як відомо, раніше повідомлялось про прес-конференцію NASA, на якій комсічне агентсво зробить сенсаційну заяву.

Загадковий твіт від НАСА змусив шаленіти всіх шанувальників космосу. З'явилося безліч здогадок на цю тему, включаючи навіть спекуляції на тему прибульців та останнього фільму з Меттом Деймоном.

Реклама:

Головне сьогодні