Українська команда вивела на Kickstarter 3D-пазли з дерева і за один день зібрала потрібну суму

— 25 листопада 2015, 14:53

Український стартап Ugears робить красиві пазли з дерева, які фактично є працюючими механізмами: це можуть бути годинник, метроном або трамвайчик на рейках.

Сьогодні команда запустила кампанію на Kickstarter, де хочуть зібрати $ 20000. Аде за менш як добу від старту вже зібрали необхідну суму і навіть більше, пише AIN.

Метою кампанії є просування на західних ринках, хоча заявлена сума - досить скромна.

"Це краще, ніж витратити багато грошей на рекламу. Ми хочемо, щоб на світовому мас-маркеті дізналися торгову марку з України, а Kickstarter - це "парадний вихід", - пояснює засновник проекту, технічний дизайнер Денис Охрименко.

Це доволі популярний підхід: використовувати Kickstarter не як платформу для збору грошей, а для гарного PR-у в міжнародних медіа, адже якщо продукт швидко збирає гроші, про нього скоріш за все напишуть.

Також це - хороший спосіб перевірити, чи готові купувати такий продукт на ринку США, де компанія хоче розвивати продажу.

Пазли від Ugears вже продаються в Польщі та Німеччині, за словами Дениса, є пропозиції навіть від дистриб'юторів з Австралії та Японії.

У США спробували рекламувати пазли в Facebook, отримали позитивний фідбек.

"Kickstarter кампанії сортує по тому, хто швидше збирає гроші. І якщо поставити за мету $ 500000, ми будемо бовтатися десь позаду, якщо зберемо 1%. А якщо збирати $ 20000, то є шанс підняти гроші швидко, тоді ми потрапимо на першу сторінку", - пояснює логіку кампанії засновник проекту.

Проект стартував у червні минулого року. Перші інвестиції Ugears залучив від Геннадія Шестака, директора видавництва "Егмонт Україна".

З ним Денис познайомився на конференції Startup.ua. Початкова ідея була робити пазли для дорослих, але вийшов продукт, який подобається і дітям. Сьогодні конструкції для проекту придумують вже кілька дизайнерів, а ще сотні ідей чекають свого втілення.

Реклама:

Головне сьогодні