Четверо юних науковців з України стали фіналістами конкурсу Google Science Fair 2016

— 26 липня 2016, 10:00

17-річний Киянин Микита Гордієнко представив проект "Am_I_Fatigued: як розпізнати накопичену втому і запобігти непоправному".

Він пропонує використовувати смартфони для оцінки здоров'я їхніх власників.

Наприклад, вимірювати рівень втоми людини, робити статистичний аналіз та пропонувати поради. Юний науковець пропонує інтегрувати для цього усі можливості сучасних гаджетів.

Данило Кузнєцов з Дніпра (15 років) аналізував "Роль властивостей геліосинхронних орбіт в тераформуванні планет з використанням легкодоступних в космосі речовин".

Хлопець досліджує можливості для розселення людини на інші планети через зміну теплового балансу з мінімальним використанням ресурсів Землі.

[L]Він планує розробити способи тераформування планет за допомогою доступних у космосі матеріалів.

Ровесник Данила, Антон Тихенко з міста Лубни для конкурсу підготував проект "Функціональний протез руки для пацієнтів з ектродактіліею".

Юнак розробив спеціальні протези для людей, що мають ектродактилію (захворювання, за якого в людини відсутні всі або кілька пальців руки).

Цей протез є механізмом у вигляді людської руки, який імітує хапання й інші примітивні рухи.

13-річна одеситка Поліна Хадеєва запропонувала проект "Фотометричне дослідження астероїда 2012 LC1".

Дівчина досліджує фізичні характеристики астероїда 2012 LC1. Юна науковиця вважає актуальним вивчення астероїда через можливість зіткнення.

Вона зробила фотометричні виміри астероїда на знімках, вирахувала період їхнього обертання, оцінила розмір, форму та визначила положення у Сонячній системі.

Усього на участь в конкурсі Google Science Fair 2016 організатори отримали кілька тисяч заяв зі 107 країн світу.

Четверо українських підлітків зі своїми проектами увійшли у топ-100 міжнародного наукового конкурсу для школярів та студентів Google Science Fair. Фото Khakimullin/Depositphotos

"Усі проекти вражають своїм творчим підходом і глибиною поглядів на світові проблеми – від технології очищення питної води на планеті до створення екологічно чистого палива.

Сподіваємося, що в майбутньому вони продовжать свої наукові дослідження, а ми будемо стежити за їхніми успіхами!", – йдеться на офіційному блозі Google.

Імена 16 фіналістів з усього світу будуть оголошені 11 серпня 2016 року.

Нагородження переможців відбудеться 28 вересня 2016 року в Маунтін В'ю, штат Каліфорнія.

Головний приз – грант на навчання в розмірі 50 000 доларів.

Реклама:

Головне сьогодні