Тест

Університети вперше набрали достатньо технарів. Додаткові місця отримали 11 регіональних ВНЗ із ТОП-20

До оголошення перших результатів вступної кампанії противники нової системи розподілу держзамовлення стверджували, що додаткові місця отримають лише київські виші.

У топ-20 університетів із значним збільшенням бюджетних місць увійшли 11 регіональних вишів, розповіла міністр освіти Лілія Гриневич в інтерв'ю, яке незабаром вийде на "Українській правді".

[L]"Цього року вступна кампанія мала багато нововведень. Але найголовніше – автоматичний розподіл місць державного замовлення за допомогою оновленого алгоритму по формулах ВНЗ та пріоритетах вступників", – зауважила Гриневич.

"Є ті навчальні заклади, які за результатами отримали збільшення державного замовлення. Скептики говорили, що всі ці додаткові місця отримують тільки київські ВНЗ. Але, як ви бачите, 11 із 20 закладів – регіональні", - додала вона.

У топ-20 університетів із значним збільшенням бюджетних місць увійшли 11 регіональних вишів. Фото mon.gov.ua. Для збільшення натисніть на зображення

Міністр освіти також розповіла, що цього року уперше було повністю виконане державне замовлення на технічні спеціальності, де завжди був недобір.

У топ-20 університетів із значним збільшенням бюджетних місць увійшли 11 регіональних вишів. Фото mon.gov.ua. Для збільшення натисніть на зображення

"І ще мені приємно, що ми виконали повністю державне замовлення з технічних спеціальностей, де у нас завжди був недобір. А тепер Львівська політехніка отримала збільшення, КПІ теж", – поділилася Гриневич.