Ракета Ілона Маска SpaceX Falcon 9 вибухнула на мисі Канаверал за 2 дні до запуску

— 1 вересня 2016, 18:00

Вибух стався під час тестового підпалу двигунів, який проходив на стартовому майданчику Space Launch Complex 40 космодрому на мисі Канаверал, орендовану компанією SpaceX у NASA, пише The Daily Mail.

Множинні вибухи тривали протягом кількох хвилин, а стовпи диму було добре видно над місцем вибуху. Їх супроводжувала сильна ударна хвиля, яка сколихнула будівлі далеко від космодрому.

Пожежа на майданчику може призвести до її сильних пошкоджень. Запуск Falcon 9 мав відбутися 3 вересня, щоб вивести телекомунікаційний супутник Amos 6 на геостаціонарну орбіту.

На цьому супутнику соціальна мережа Facebook і супутниковий оператор Eutelsat орендували транспондери пропускною здатністю близько 18 гігабіт в секунду на 5 років у рамках програми поліпшення доступу до інтернету в країнах Африки. Сума угоди склала 95 млн доларів США.

Falcon 9 – один із найуспішніших проектів компанії Ілона Маска. У грудні 2015 року SpaceX вперше вдало приземлила ракету Falcon 9 на платформу на мисі Канаверал, що послужило справжнім проривом в аерокосмічних дослідженнях.

Раніше ракети-носії після запуску ставали непридатними до повторного використання, що робило доставку вантажів і людей на орбіту дуже дорогим .

Відтоді SpaceX успішно посадила ще кілька ракет Falcon 9 і знайшла комерційного клієнта для першого пуску використаної ракети.

Реклама:

Головне сьогодні