Do you teach English? У мережі з'явилися відео для вчителів англійської у початковій школі

— 17 жовтня 2016, 12:30

На сайті EdEra викладено відео для вчителів до оновленої програми з англійської мови у початковій школі.

Зараз на сайті можна знайти 6 відео з методичними рекомендаціями та порадами, повідомляє МОН.

"Модель викладання англійської мови та роль учителя на уроці поступово має бути змінена. Від учителецентризму переходимо до учнецентризму, обираємо такі моделі проведення уроків, щоб учні більше працювали, а вчитель грав роль старшого помічника та координатора", – розповідає модераторка оновлення програм з англійської мови Тетяна Бєляєва.

[L]Серед найцікавіших прийомів, що Тетяна Бєляєва радить учителям – використання ляльки як "носія" англійської мови для наочності. Лялька має спілкуватися лише англійською і допомагати вчителю та учням урізноманітнювати уроки.

"Дуже важливо використовувати наочність для створення опор для дітей при засвоєнні нових слів або граматичних правил. В інтернеті є багато ресурсів, де можна знайти яскраві ілюстрації великого формату для слів, що вивчаються. Варто використовувати також книжки великого формату, які можна демонструвати дітям на уроках", – додає Бєляєва.

Ще один цікавий спосіб, який радить експертка, – створення проектів. Це можуть бути як складніші проекти, так і прості, на кшталт створення англомовних плакатів.

На відео пояснюється, як проводити проектну діяльність та даються корисні поради вчителям, як зробити проект максимально корисним для засвоєння англійської мови.

У МОН також наголошують, що відеоматеріали для вчителів до оновлених програм мають стати помічниками, які сприятимуть впровадженню змін, оскільки підручники у школах лишилися старими.

Раніше з’явилися відеоматеріали до оновленої програми з літературного читання, на яких сучасні українські письменники особисто розказують про себе та свої твори.

Реклама:

Головне сьогодні