Тест

Смерть і неймовірне життя Майкла Джексона

Смерть короля поп-музики Майкла Джексона приголомшила світ. Але ті, хто особисто знав Майкла Джексона переконують: погіршення його здоров'я було очевидним, як і його залежність від знеболювальних препаратів.

У співака стався серцевий напад, коли той був у власному домі. Особистий лікар намагався реанімувати Майкла. Лікарі швидкої допомоги, які прибули за 8 хвилин після виклику, намагались повернути до життя бездиханного Джексона, але безрезультатно. У лікарні лише констатували смерть.

Офіційно причина смерті легенди поп-музики буде відома лише за декілька днів, коли буде проведена судмедекспертиза. Але адвокат Джексона Брайян Оксмен заявив, що співак вживав сильнодіючі препарати, щоб бути у формі перед масштабними концертами у Лондоні, запланованими на липень. Саме передозування "Demerola" могло спричинити зупинку серця Джексона.

Очікуване повернення

Концертів Майкла Джексона спочатку було заплановано 10, але через ажіотаж серед фанатів, співак вирішив зробити аж 50 виступів.

Шоу О2 Arena мало ознаменувати тріумфальне повернення Джексона на сцену, який не давав концертів з 1997 року. Квитки на шоу розлетілись, як гарячі пиріжки. Виступ легенди поп-музики мали подивитись загалом мільйон людей.

[L]Та головним стимулом для проведення концерту були борги, що становлять 300 млн доларів, стверджує видання The Los Angeles Times.

Та попри активну підготовку співака до гастролів, навіть родина не вірила, що Майклові вдасться реалізувати задумане і провести півсотні запланованих концертів, повідомляє The Daily Mail.

З 45 репетицій Майкл був присутній лише на двох. Він постійно вживав знеболювальні препарати, жалівся, що через пластичні операції на носі йому важко дихати, а через раніше отримані травми болить спина, зауважує видання.

Співак був дуже худим. "Він ніколи не їв ланч і, здається, дуже переживав, як їжа може зістаріти його", - додає The Daily Mail.

Життя у картинках: початок кар'єри у 1960-х роках. 1978 рік - вийшов перший самостійний альбом Майкла Джексона "Off The Wall" з якого прийнято відраховувати початок його сольного успіху. 1983 рік - шалений успіх Thriller. 2003 рік- співак зробив серію пластичних операцій. Він не дає концертів, але стає все білішим і білішим...
У пресі часто з'являлись повідомлення про різні захворювання Джексона (то у нього діагностували рак шкіри, то якесь рідкісне генетичне захворювання і хвороба легень). Але сам співак і його продюсери спростовували ці чутки.

"Та правда в тому, що Джексон був емоційно і фізично зруйнований судовою тяганиною з приводу сексуальних домагань у 2005 році (розгляд справи тривав з 2003 по 2005 рік)", - підсумовує британське видання.

Насправді звинувачення у сексуальних домаганнях дітей Майклом з'явились ще у 1990-ті роки. Та процес закінчився так і не почавшись: постраждалий відмовився давати свідчення. За деякою інформацією, Джексон виплатив 20-мільйонну компенсацію родині 13-річного підлітка.

А вже у 2003 році співаку знову пред'явили схожі звинувачення. Попри те, що його визнали невинним у сексуальних стосунках з неповнолітнім, репутація Майкла Джексона була підмочена остаточно.

Падіння поп-ідола прискорили і фінансові труднощі. Якщо в 1990-ті роки його статки оцінювали в 750 млн доларів, то в останні роки Джексону дошкуляли кредитори. Після останнього судового процесу, співак почав жити відлюдькувато.

За словами Майкла, він почував собе безпечно тільки на сцені, оскільки там пройшло все його життя.

"Серед людей у побуті я почуваю себе дивно. У натовпі мені страшно. Якби було можна, я б і ночував на сцені", - цитує зізнання Джексона The Los Angeles Times.

В останні роки життя біля співака були лише троє його дітей (Принц Майкл, Періс Кетрін та Принц Майкл ІІ (діти від медсестри Деббі Роув та невідомої сурогатної мами), прислуга та охорона. Джексон сам виховував дітей.

Останнім часом співак проводив свій час у маєтку в Лос-Анджелесі разом зі своїми дітьми
Спокій співака постійно охороняли п'ятеро бодігардів. Лише на утримання усіх своїх співробітників Джексон витрачав понад 3 мільйони доларів щороку, пише The Daily Mail.

Переважну більшість часу Джексон проводив граючись зі своїми дітьми. Найбільшими хоббі легенди поп-музики були покупки книжок і меблів. Він міг за 15 хвилин витратити 50 тисяч британських фунтів на скульптури, вази чи картини.

Майкл Джексон був одружений на Лізі Марі Преслі (доньці легендарного Елвіса) (На фото). Але у шлюбі пара прожила лише 19 місяців

Рекордсмен і легенда

Джексон був сьомою дитиною у сім'ї (загалом їх було дев'ятеро). Він розповідав, що батько часто його бив, морально принижував і насміхався. У дитинстві співак страждав від самотності, сльози були не рідкістю його дитячого і підліткового життя.

Співак народився 29 серпня 1958 року в Індіані. Свою музичну кар'єру він розпочав в 11-річному віці. Тоді він був учасником групи The Jackson 5, яку організував батько Джозеф Джексон. Учасниками гурту були його сини.

Група виявилась успішною, але за це Майкл заплатив дитинством.

"У мене ніколи не було можливості робити ті радісні і безтурботні речі, які роблять діти. Не було святкування Різдва, канікул", - розповідав Майкл.

Діти дуже боялись свого батька Джозефа: той часто бив ременем їх під час репетицій, а якщо Джексони робили якусь помилку, кидав їх об стінку.

На початку 1980-х років Майкл Джексон був найвідомішим співаком у світі. Але з 2001 року у світі не з'являлись його нова пісня. На фото співак з принцесою Діаною і Біллом Клінтоном

Вже у 1971 році Майкл зайнявся сольною кар'єрою. Беручи приклад зі своєї мами, Майкл став свідком Єгови: дав обітницю не пити, не курити і не лаятися нецензурними словами, по суботах постував і, замаскувавшись, ходив по будинках проповідувати.

З цією конфесією остаточно "розпрощався" наприкінці 1980-х, повідомляє The Los Angeles Times.

Джексон записав 10 студійних альбомів, 5 з яких були бестселерами ("Off the Wall" (1979), "Thriller" (1982), "Bad" (1987), "Dangerous" (1991), "HIStory" (1995).

Тираж диска "Thriller" - понад 100 мільйонів, його вважають найбільш продаваним альбомом усіх часів. У зв'язку з цим ім'я Джексона навіть є у Книзі рекордів Гіннеса.

Загалом світ побачило 750 мільйонів дисків з піснями легендарного Майкла Джексона.

Співак 13 разів отримував нагороду "Греммі".

Майкл Джексон сам придумав свою знамениту "місячну ходу", як і блискучу рукавичку, і червоний піджак...
"Король поп-музики Майкл Джексон і король рок-н-ролу Елвіс Преслі померли однаково. Телефонний дзвінок у службу швидкої медичної допомоги, приїзд лікарів на віллу найзнаменитішого співака у світі, спроби реанімувати його, довгі і безуспішні", - пише Corriere della Sera.

"Чорношкірий, котрий за будь-яку ціну хотів, щоб його сприймали як білого, і білий, котрий перетворив негритянську музику в глобальний феномен. Їх обох згубили надмірності, величезне багатство, що розкрадалося безсоромними адміністраторами. Вони були роздавлені непосильною тяжкістю їхніх нав'язливих ідей, їхніх вад і їхнього таланта", - додає видання.

28 серпня цього року Джексону виповнився б 51 рік. Він мав проблеми зі здоров'ям і за останні 12 років не довів до кінця жодного концертного турне.

Усі фото The Daily Mail