Рекордне весілля у стилі 60-х з горбатими "Запорожцями". Фото

Учасники дійства були одягнені у костюми 60-х років минулого століття, а саме "Кольорове весілля стиляг" привернуло увагу львів'ян та гостей міста, повідомляє ЗІК.

Ще б пак! Адже у святковій весільній колоні вулицям Львова роз'їжджали дев'ять (улюблене число нареченої) різнобарвних "Запорожців" моделі ЗАЗ-965.

Та горбаті "Запорожці" недільним вояжем вулицями Львова не обмежились. Вже у понеділок із "міста Лева" до Санкт-Петербурга виїхала колона із десяти "горбатих" запорожців.

30 липня учасники автозабігу уже мають бути у Санкт-Петербурзі. Забіг пройде через 7 країн, а якщо вистачить сил, то учасники забігу відвідають і восьму країну - Фінляндію.

За словами президента авто-фан-клубу "ЗАЗ-Козак" Євгена Кравса, учасники їдуть у подорож сім'ями. Наймолодшій учасниці - 9 років, найстаршому - 79. Колона включає у себе десять автомобілів та 22 учасники.

Першою зупинкою учасників авто-ралі буде Люблін, де на них очікує грандіозне автошоу у центрі міста. Мер Любліна вирішив покататися навколо Ратуші на горбатому запорожці, адже, як каже Євген Кравс, це єдиний із польських мерів, який ще цього не робив.

Учасники також відвідають Вільнюс, Ригу, Таллін, Санкт-Петербург, Псков, Мінськ. Люди взяли відпустки на роботі і планують витратити на подорож сімнадцять днів й повернутися до Львова орієнтовно 7 серпня.

Євген Кравс запевняє, що "горбаті" витримають подорож у 4 тисячі кілометрів, адже долали й п'ять тисяч кілометрів Європою по гірських дорогах.

"У 2006 році на святкування 750-річчя Львова до нас приїжджала губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко, яка є українкою. Тоді було підписано договір про співпрацю і про спорідення міст Санкт-Петербурга і Львова. І вона, побачивши наші "горбаті" запорожці, сказала, що класні машинки. Ми сказали їй, що приїдеио у гості, а вона не повірила, що на таких машинах ми доїдемо до Петербурга. Фактично, вона кинула нам виклик, який ми підтримали і сьогодні виїжджає десять машин", - розповів ЗІКу Євген Кравс.

"Будемо мати кілька днів відпочинку на морі, у Санкт-Петербурзі 2 серпня буде Мадонна і Матвієнко пообіцяла, що якщо ми доїдемо, то кожен із учасників буде мати безкоштовні квитки на концерт співачки, які коштують по 300 євро. Але, щоправда, вона таки не вірить, що ми доїдемо. В Ризі будемо святкувати сторіччя "Россобалта" (улітку 1909 року вийшов перший російський автомобіль), фактично їдемо до свого "дідуся", - додав Кравс.

Євген Кравс каже, що можна було б проїхати і більшу кількість кілометрів, але, на жаль, не всі можуть взяти відпустку на три тижні. Він розповів, що учасники будуть ночувати у своїх колег по клубу, у готелях, а у Польщі будуть ночувати у жіночому монастирі.

З його слів, прем'єр Росії Володимир Путін має новішу модель запорожця, а Черномирдін, Жириновський і Мєдвєдєв мають подібні "горбаті" запорожці. Авто-фан-клуб "ЗАЗ-Козак" подарував "горбатого" запорожця і президенту Віктору Ющенку ще за часів його прем'єрства.

"Запорожець" братів Капранових. Тут і далі фото Дмитра Ларіна

А фанам українського сучасного письменства добре відомий зелений горбатий "Запорожець" братів Капранових - саме це авто є незмінним учасником усіх заходів, які організовують видавці "Зеленого пса".

Вилізати з тісного "Запорожця" не дуже легко

Усі фото ЗІК

Реклама:

Головне сьогодні