Де найкращі і найгірші чоловіки у світі?

— 5 серпня 2009, 13:44

Автор дослідження Альмудена Севілья-Санц разом з колегами опитали 13 500 людей у віці від 20 до 45 років у 12 країнах. Дослідники з'ясовували, у яких молоді люди мали найбільше шансів облаштувати власне співжиття, бо їхній партнер готовий взяти на себе частину домашніх обов'язків, повідомляє The Daily Mail.

Усіх респондентів питали про їхнє ставлення до ролі чоловіків і жінок у суспільстві, про обов'язки представників обох статей при спільному проживанні і вихованні дітей.

З'ясувалось, що найбільш патріархальною країною є Австралія. Тут чоловіки старанно уникають домашніх робіт і не надто активно займаються вихованням дітей. У зв'язку з цим багато австралійських жінок не хочуть взагалі виходити заміж, боячись, що чоловіки перекладуть на їхні плечі додаткові обов'язки.

Найбільш привабливими партнерами для ствеорння сім'ї виявились чоловіки у Норвегії, Швеції, Великобританії та США.

Розташувавши країни за рівнем рівноправності статей у них, дослідники отримали такий рейтинг(від найбільш егалітарних, до найбільш патріархальних): Норвегія, Швеція, Великобританія, США, Північна Ірландія, Нідерланди, Ірландія, Іспанія, Нова Зеландія, Японія, Німеччина, Австрія і Австралія.

Реклама:

Головне сьогодні