Найвища людина світу мріє про дівчину і машину. Фото, Відео

39-річний українець Леонід Стадник є вищим, ніж Косен на 10 сантиметрів: зріст українця становить 2,57 метрів, тоді як зріст Султана Косена - 2,47 метрів.

Але через відмову провести повторне обмірювання представниками книги рекордів, Стадник не отримав титул найвищого.

"Моя найбільша мрія - одружитись і мати дітей. Я шукаю любов ", - каже Султан Косен
"Якби цей титул додав мені здоров'я чи лишніх років життя, я б погодився на обмірювання. Але трапилось навпаки: я лише втратив нервові клітини", - заявив Стадник в інтерв'ю Associated Press.

Чоловік каже, що він втомився від публічності: "Якби мені довелось вибирати між багатством і спокоєм, я обрав би спокій".

27-річний Султан Косен навпаки сподівається, що новоздобута слава стане йому у нагоді: допоможе знайти собі дружину, повідомляє The Daily Mail.

"Перше, що мені хочеться, це мати машину, в яку я міг би вміщатись. Але більше за це я хочу одружитись", - додав Султан Косен.

"До цього часу мені було справді важко знайти собі дівчину. Насправді у мене і не було жодної - вони зазвичай мене лякались.

Сподіваюсь, що тепер я знаменитий і зможу зустрічатись з багатьма дівчатами".

"Моя найбільша мрія - одружитись і мати дітей. Я шукаю любов", - додав Косен.

Для того, щоб офіційно отримати статус найвищої людини у світі, 27-річний турок Султан Косен вперше у своєму житті виїхав за межі своєї країни.

У Лондоні він зізнався журналістам, що одна з переваг його неймовірного зросту - здатність бачити далеко попереду, а також можливість допомогати мамі по дому (заміна лампочок і розвішування штор), повідомляє Reuters.

Хоча велетень зізнається, що знайти для себе підходящі взуття і одяг - велика проблема.

Велетень зізнається: у дитинстві діти дразнили його через високий зріст

За даними видавців "Книги рекордів Гіннеса", великий зріст Косена обумовлений наявністю у нього захворювання, відомого як гіпофізарний гігантизм. Минулого року чоловіку зробили операцію. Тепер лікарі сподіваються, що Косен більше не буде рости.

Маленькі британці порівнюють свою руку з долонею Косена
Турок зізнається, що ріс нормальним хлопчиком до 10 років, а потім почав його зріст почав різко збільшуватись: "Діти дражнили мене і мені це було дуже важко (пережити). Але зараз я горджуся тим, що я високий".

"Ми знаємо про лише 10 підтверджених випадків, коли люди були заввишки 2,4 метри чи більше", - заявив головний редактор Книги рекордів Гіннеса Крейд Глендей.

Одні з таких 10 - Косен і українець Стадник.

Нелегке життя великих

Леонід Стадник народився у 1971 році у селі Подолянці Чудновського району Житомирської області. Закінчив Житомирський сільськогосподарський інститут, працював сільським ветеринаром.

Українець почав посилено рости з 12 років - після операції з видалення доброякісної пухлини у головному мозку, в результаті якої був зачеплений гіпофіз.

Повідомлялось, що незважаючи на свій вік, він продовжує рости і зараз. Високий зріст створює дуже багато проблем для Леоніда. Хвороба ніг заважає йому нормально пересуватися.

Поряд з Леонідом Стадником Віктор Ющенко видається зовсмі невисоким

У 2006 році його офіційно обміряли і зафіксували висоту: 2 метри 57 сантиметрів.

Всесвітня слава велетня його обтяжує. Він постійно бореться за те, щоб вести нормальний спосіб життя: могти вміщатись у приміщення і не битись головою об стелю, ходити в магазин, створити сім'ю...

Чоловікові нелегко знайти для себе взуття: довжина його ступні становить 43-сантиметри. Підібрати для себе підходящий одяг теж важко.

Швець Вікотра Ющенка раніше пошив для Стадника 2 костюми, пізніше президент подарував Стаднику спеціальне авто.

У березні 2008 року Ющенко подарував Стаднику авто

Усі фото АР, Reuters та прес-служби президента

Реклама:

Головне сьогодні