Єгипетським жінкам дозволили носити штани

— 17 вересня 2009, 18:31

Днями найвищого релігійного авторитета Єгипту великого муфтія Алі Гомаа під час публічної лекції запитали про те, чи можна єгиптянкам носити штани.

На що Муфтій відповів, що жінки можуть носити штани, якщо вони не обтягують тіло та не просвічуються.

Після цього Гомаа з посмішкою сказав, що це запитання здалось йому "дуже дивним", повідомляє The Associated Press.

А Єгипті та Судані діють мусульманські "правила пристойності" по відношенню до жіночого одягу. Цих правил дотримується більша частина жінок, але порушення не є рідкістю.

Теоретично жінка, яка вдягла штани чи надто коротку спідницю, може бути покарана.

Щоправда, якщо в Єгипті до цього питання ставляться більш ліберально, то в Судані жінок за недотримання правил пристойності публічно шмагають.

В липні цього року в ході поліцейської облави в одному з ресторанів суданського міста Хартума було заарештовано 13 жінок в штанях.

[L]Вже за декілька днів десятьох з них було засуджено до штрафу та шмагання. А от розгляд справ ще трьох жінок, у тому числі й 43-річної журналістки Любни Хусейн, затягнулися.

Остання навмисне звільнилася з організацію, підвідомчій ООН, щоб позбавитися недоторканості. Журналістка заявила, що хоче йти до суду, щоб звернути увагу до проблеми та домогтися свободи для всіх суданських жінок.

Однак в серпні Хусейн оштрафували на суму, еквівалентну 200 доларам. Журналістка з принципу відмовилась платити штраф, висловивши готовність сісти на місяць до в'язниці за невиконання судового рішення.

Та зрештою штраф за неї заплатив суданський Союз журналістів.

Реклама:

Головне сьогодні