Смерть на екрані і в реальному житті: Бодров-молодший, Краско...

20 вересня виповнилося сім років, як загинув Сергій Бодров-молодший, нагадує газета "Сегодня".

Трагедія трапилась під час зйомок фільму "Зв'язковий". Коли актор разом зі знімальною групою спустився в Кармадонську ущелину (Північна Осетія), їх накрила крижана лавина висотою понад 100 метрів, що рухалася зі швидкістю 170 км/год...

Рятувальники та родичі шукали зниклих під шаром льоду і каменів, але безуспішно. У 2004 році було вирішено припинити пошуки, а всіх зниклих (110 осіб) вважати загиблими.

Сам актор, будучи ведучим реаліті-шоу "Останній герой", незадовго до своєї смерті розповідав, як вживається в роль: "Ти стаєш на куті людної вулиці і уявляєш, що тебе тут немає. Пішоходи йдуть, сигналять машини... Тобто в принципі світ продовжує жити і без тебе. Розуміти це боляче. Але важливо..."

Небезпечна професія

В Одесі тільки-но стартували зйомки багатосерійного фільму "Ліквідація", як усіх приголомшила новина: раптово помер Андрій Краско ("Загибель імперії", "Сволота").

5 липня 2006 року в актора був вихідний від зйомок. Разом з дружиною він поїхав на пляж, де Краско стало дуже погано. Андрія намагалися врятувати, викликали "швидку", але по дорозі в лікарню 48-річний Краско помер.

Діагноз медиків - інсульт. Актор грав дуже колоритну роль Фіми, яку потім зіграв Сергій Маковецький.

Відомий актор і режисер Андрій Ростоцький у 80-і роки був одним із артистів, що найчастіше знімаються. Актор грав переважно у військових і пригодницьких фільмах -"Дні Турбіних", "Залишаюся з вами", "Непереможний".

Ростоцький професійно займався трюками в кіно, виконуючи їх без дублерів: скакав, фехтував, бився...

У багатьох фільмах він виступав постановником трюкових сцен і боїв. Але зйомки нового фільму в Сочі в травні 2002 року стали для нього фатальними. Ростоцький, щоб вибрати кращий панорамний план, увечері 5 травня піднявся без страховки на 40-метрову скелю і зірвався. З численними переломами він був госпіталізований. Понад 2 години актор пробув у комі і помер, так і не приходячи до тями.

Брюс Лі робив найнебезпечніші трюки, випробував себе струмом, намагаючись пізнати поріг болю...

Але актор раптово помер у 1973 році під час зйомок фільму "Гра смерті". У "аса кунг-фу" від перевтоми розболілася голова, і він з'їв болезаспокійливе, котре, як показав розтин, спричинило сильний набряк головного мозку. А фільм із пророчою назвою "Гра смерті" вийшов у прокат через п'ять років. Його дозняли за допомогою дублерів.

[L]У Брюса Лі після смерті залишився єдиний син Брендон Лі, що зробив прорив у велике кіно в бойовику "Розборка в маленькому Токіо". З успіхом пройшла і його наступна картина "Швидкий вогонь", у якому він сам ставив двобої.

Статус актора мав закріпити бойовик "Ворон", але під час зйомок сцени, де в головного героя стріляють з пістолета, актор зненацька був поранений бойовим патроном...

Хто замінив холостий патрон на справжній - невідомо і донині. Кадри з убивством, що сталося 31 березня 1993 року, у фільм не ввійшли, ця плівка була знищена, а сцена, як і весь фільм, знята заново за участю дублера.

Гра зі смертю

У групі ризику найчастіше виявляються актори, які самі виконують трюки, або ж коли фільм знімають у небезпечних зонах - у країні, де йде війна, у горах...

У рейтингу найбільш потерпілих лідирує Джеккі Чан. Шанувальники навіть склали список, розписавши його каліцтва. У 1978 році, працюючи над фільмом "П'яний майстер", акторові травмували око, через рік зламали ніс, у 1982 році - щелепу, а в 1985-му пробили череп.

Серед акторок першість - за власницею "Оскара" Холлі Беррі.

На зйомках "Помри, але не сьогодні" у 2002 році вона пошкодила око, а через рік на зйомках трилера "Готика" зламала руку.

А Джордж Клуні в процесі роботи над "Сіріаною" одержав травму голови, після якої його так довго мучили головні болі, що актор зізнався: "Мені не раз тоді приходила думка покінчити із собою".

А от Хіларі Суонк, що одержала "Золотий глобус" за роль жінки-боксера у фільмі "Дівчина на мільйон доларів", могла і не дожити до нагороди.

Щоб правдоподібно зобразити героїню, Хіларі декілька місяців інтенсивно тренувалася до мозолів на ногах. Розкриваючи один з них, акторка занесла в кров інфекцію.

"Зараження охопило всю ногу, і лікарі казали, що я вмру, якщо воно досягне серця", - згадує акторка. На щастя, все обійшлося.

Реклама:

Головне сьогодні