Французький екс-президент "зізнався" у коханні англійській принцесі

— 22 вересня 2009, 12:59

У книзі "Принцеса і президент" Жіскар д'Естен розповідає про любовні стосунки між двома вигаданими персонажами - президентом Жаком-Анрі Ламбертьє і принцесою Кардіфською Патрішей, повідомляє ВВС.

Д'Естен описує принцесу як "дуже симпатичну, яка завжди перебуває в центрі уваги преси, нещасну даму". Окрім цього героїня книги займається благочинністю.

По ходу сюжету принцеса розповідає президенту про те, як її майбутній чоловік напередодні весілля розповів їй про свій роман з іншою жінкою, стосунки з якою він планує продовжувати й після шлюбу.

На думку журналістів газети Le Figaro, до рук яких потрапив рукопис роману, все це недвозначно нагадує принцесу Діану, яка у 1999-му році загинула в автокатастрофі.

А головний чоловічий герой звісно ж неабияк схожий на самого екс-президента Жіскара д'Естена.

Критики вже хвалять книгу за достовірні деталі та цікаві розповіді про видатних людей епохи.

Однак у той самий час експерти застерігають, що 83-річний французький політик може стати об'єктом кепкування через свої натяки на роман з жінкою, яка молодша за нього більш ніж на 30 років.

Валері Жіскар д'Естен є членом престижної Французької академії. Екс-президент вже встиг написати декілька книжок.

Серед його праць - книги про політику, мемуари і ще один біль ранній роман "Le Passage", про який газета Le Monde у 1994 році писала, як про "абсолютно позбавлений оригінальності".

Реклама:

Головне сьогодні