Вагітним дозволили користуватися літаками

— 23 вересня 2009, 13:04

Ряд досліджень, проведених з 2001-го року, показали, що подорожі на літаках безпечні для жінок з неускладненою вагітністю, повідомляє Медпортал з посиланням на дані The American College of Obstetricians and Gynecologists.

До такого висновку прийшла експертна комісія членів некомерційної організації "Американський коледж акушерів і гінекологів".

Однак спеціалісти нагадують, що майбутні мами повинні дотримуватися загальних заходів безпеки, що стосуються всіх пасажирів авіарейсів.

Зокрема, для попередження тромбів вагітні повинні ворушити ногами, уникати вузького одягу, пити більше рідини, а також регулярно вставати та прогулюватися салоном літака.

Окрім цього, майбутні матусі не повинні забувати пристібатися ременями безпеки, перебуваючи в кріслі лайнера.

Що ж стосується харчування в небі, то експерти радять вагітним уникати їжі та напоїв, які викликають газоутворення у кишечнику.

Всі ці рекомендації стосуються жінок, які у яких вагітність протікає без ускладнень. А от тим майбутнім мамам, яким може знадобитися невідкладна допомога, спеціалісти радять все ж таки утриматись від польотів протягом всього строку вагітності.

Реклама:

Головне сьогодні