Учені з'ясували, чому жінки займаються сексом

— 28 вересня 2009, 11:11

Справжні причини, що штовхають жінок до сексу, більш незвичні, ніж можна подумати. Так вважають автори книги "Why Women Have Sex" ("Чому жінки займаються сексом") - професори психології Техаського університету Сінді Местон та Девід Басс.

В уривку з книги, який опублікувало видання The Daily Mail, наводяться факти, які мотивують жінок до занять сексом, пише Inopressa.

Реклама:

Однією такою причиною, на думку вчених, є головний біль.

Усім доводилося зіштовхуватися зі старим трюком: "Не сьогодні, любий. У мене болить голова".

І справді: під час статевого акту м'язи голови і шиї часто напружуються, а в момент оргазму підвищується кров'яний тиск, що може посилити головний біль або призвести до його появи.

Реклама

Однак, як відзначають Местон і Басс, у ході власних досліджень їм вдалося встановити, що деякі жінки самі прагнуть до статевого акту, щоб позбутися головного болю.

Автори книги пояснюють, яким чином статевий акт може одночасно і викликати, і виліковувати головний біль. При інтимній близькості наше тіло виробляє "гормони радості" ендорфіни, хімічно схожі з морфіном, ось вони й виступають в якості сильно болезаспокійливого засобу.

Ще однією розповсюдженою причиною, яка спонукає жінок до сексу - поцілунки.

Багато жінок зауважують, що їм подобається займатися сексом через те, що їхній коханець добре цілується.

Жінки схильні використовувати поцілунок як емоційний лакмусовий папірець, що показує, чи варто переходити на наступний рівень. Для чоловіків поцілунки виразно не мають такого великого значення.

Реклама

Опитування показали, що 53% чоловіків готові зайнятися сексом без поцілунків, тоді як лише 13% жінок погодилися на такий варіант. У той же час "поганий" поцілунок - сексуальний вимикач. Інше дослідження показало, що для 66% жінок партнер перестає бути сексуально привабливим, якщо їхній перший поцілунок був невдалим.

Іноді причиною для сексу є помста. Так, деякі жінки визнають, що вони використовували секс, щоб помститися своїм невірним партнерам.

Окрім цього, автори книги зазначають, що секс може допомогти скинути вагу. І саме з цієї причини деякі жінки намагаються якомога частіше займатися сексом.

За даними різних досліджень, один статевий акт спалює від 100 до 250 калорій.

Багато жінок, особливо заміжні, називають основною причиною для сексу - подружній обов'язок.

Реклама

Також не мало жінок замаються сексом через співчуття до партнера.

Представниць прекрасної статі з дитинства вчать виявляти жаль і співчуття, турбуватися про почуття інших. Здебільшого саме жінки приносять бульйон хворим, печуть пироги для літніх і... займаються сексом з нещасливими чоловіками.

Ще однією причиною є бажання зберегти стосунки. Адже багато жінок побоюються, що їхній коханий піде "наліво". Тож вони намагаються виконувати всі побажання партнера для того, щоб він залишався щасливим.

За словами Басса і Местон, багато жінок, особливо молодих, серед мотивів зайнятися сексом назвали і бажання поліпшити свої навички у цьому занятті.

Деякі респондентки зізналися, що часто займалися сексом, щоб отримати більше досвіду й практики.

Реклама

Автори додають, що з наукового погляду, чим більш досвідчена жінка в сексі, тим вищою є ймовірність того, що вона досягне оргазму.

Реклама:

Головне сьогодні