Для рятування найтовстішої людини світу потрібен військовий вертоліт

— 21 жовтня 2009, 17:39

Жителю Великобританії Полу Мейсону, вага якого складає майже 450 кілограмі, у найближчі кілька тижнів повинні зробити операцію. Хірургічне втручання необхідне для того, що знизити чоловікові вагу й тим самим врятувати йому життя, повідомляє The Telegraph.

Однак найбільша проблема полягає в тому, що британець мешкає у 200 кілометрах від міста Чічестер, де знаходиться клініка.

48-річний Мейсон не в змозі пересуватися самотужки, а звичайні автомобілі швидкої допомоги не витримають його ваги.

Тож, міністерство охорони здоров'я Великобританії розглядає кілька варіантів для транспортування найбільшого товстуна світу.

Зокрема, Пол Мейсон може відправитись до лікарні на військовому вертольоті, чи ж спеціально обладнаній вантажівці.

Щодня огрядний британець вживає до 20 тисяч калорій, що у вісім разів більше, ніж споживає звичайна людина - 2,5 тисячі калорій на добу.

У 2002-му році, щоб відвести Мейсона на операцію з видалення грижі, довелося розібрати стіни будинку та скористатися спеціальним пристроєм, який зазвичай використовують для того, щоб вантажити авто.

Раніше найтовстішою людиною світу вважався мексиканець Мануель Уріже. Ще три роки тому чоловік важив 560 кілограмів та був занесений до Книги рекордів Гіннеса.

Та за останні роки мексиканцю вдалося скинути майже 250 кілограмів. У боротьбі з зайвою вагою Уріже допомогли дієти та підтримка дружини.

Реклама:

Головне сьогодні