Повний тезка Гаррі Поттера страждає від свого імені

— 22 жовтня 2009, 17:14

20-річний юнак страждає від насмішок знайомих, поліцейських, телефонних компанії і навіть футбольного судді тому, що його звати Гаррі Поттер, повідомляє Інтерфакс з посиланням на The Daily Telegraph.

Коли він народився у 1989-му році, його мати Трейсі Шоу і гадки не мала, яким знаменитим стане ім'ям, що вона дала своєму синові.

Після виходу роману Джоан Роулінг "Гаррі Поттер і філософський камінь" життя британця змінилося назавжди.

Тепер справжній Гаррі Поттер щоденно стикається з проблемами через своє ім'я. Хлопцеві довелося показати паспорт своїй подружці, щоб довести, що він її не розігрував під час знайомства.

А в автобусній компанії юнакові відмовились виписати проїзний квиток, оскільки не були впевнені, що Гаррі назвав своє справжнє ім'я.

"Спочатку я думав, що це, можливо, навіть здорово мати таке саме ім'я. Але зараз мені здається, що хтось наклав на мене прокляття, реакція людей на моє ім'я коливається від жартівливої до просто агресивної", - зізнався британець.

"Іноді мені хочеться, щоб Джоан Роулінг ніколи не використовувала моє ім'я", - додав Гаррі.

"Люди забувають, що я став Гаррі Поттером раніше, ніж герой роману. Мені було дев'ять років, коли вийшла перша книга. Після 12 років всього цього я не можу навіть порахувати, скільки разів я чув: "Ти - чарівник Гаррі". Зрештою, це стало мені трохи неприємно", - зауважив хлопець.

Окрім цього, Поттер, який працює в банку, заявив, що більшість людей вважають, що він навмисне намагається ввести їх в оману, називаючи своє ім'я.

"Одного разу я грав у свої команді, і суддя звинуватив мене у тому, що я назвав несправжнє ім'я після того, як скоїв незначне порушення. Він спитав мене, чи не хочу я бути вилученим з поля. "Ви можете бути виключені з ліги за подачу неправдивого імені", - сказав суддя, тож я був дуже занепокоєний", - розповів Гаррі.

У результаті хлопцю довелось викликати менеджера команди, щоб той пояснив арбітру, що юнака справді звати Гаррі Поттер.

Реклама:

Головне сьогодні