Українка вбила себе через вплив секти?

— 11 листопада 2009, 10:04

На Донеччині вірянка нетрадиційної релігії вкоротила собі віку під впливом ідеології "Школи духовного подвижництва". Про це свідчить передсмертний напис кров'ю прізвища лідерки релігійного руху Ольги Асауляк, повідомляє "ТСН".

39-річна жінка принесла себе в жертву вірі за допомогою канцелярського ножа та ножиць. Та перед смертю вона кров'ю написала на стіні будинку ім‘я своєї духовної наставниці.

Спочатку міліція порушила карну справу за фактом убивства, але в ході слідства правоохоронці схиляються до самогубства.

Щоправда, вплив секти на суїцид жінки не доведено. Однак батьки загиблої запевняють, що у доньки почалися душевні розлади саме на підґрунті нової віри.

Лідерка релігійного руху "Школи духовного подвижництва" Ольги Асауляк бал відлучена від православної церкви більше 10 років тому. Підставою стали окультні вчення, вимагання грошей з парафіян та заклики до суїциду.

Відтоді жінка проголосила себе "православним духовидцем" і зорганізувала так звані "духовні школи" майже у всіх містах на Сході України.

Школа офіційно зареєстрована як громадська організація, але про її діяльність відомо небагато. На збори адепти щосуботи збираються в іншому місці, про це їм повідомляють телефоном. Сторонніх туди не пускають. Організатори причетність загиблої до їхнього руху категорично відкидають.

Досі жодних скарг на діяльність "Школи духовного подвижництва" до міліції не надходило.

Реклама:

Головне сьогодні