Фідель Кастро на пенсії читає мемуари Обами і няньчить онуків

— 12 листопада 2009, 10:19

83-річний Фідель живе в одному з найулюбленіших місць письменника Ернеста Хемінгуея - селищі Хайманітас під Гаваною.

Колишній кубинський лідер щоранку робить комплекс фізичних вправ, які порадили лікарі, а потім проводить день за читанням книжок, переглядом телепередач та спілкуванням з онуками. Коли ж у Кастро з'являється настрій на творчість, він пише колонку до газети, повідомляє The Guardian.

Протягом десятиліть Фідель ретельно охороняв своє особисте життя від сторонніх очей. Спецслужби, тримали під замком, наче державну таємницю, інформацію про будинок, стан здоров'я та родину лідера Куби.

Але зараз, пенсіонер Кастро відкрив двері свого будинку для кінематографістів, журналістів та науковців.

Так, у кубинського політика вже встиг взяти інтерв'ю для документального фільму американський кінорежисер Олівер Стоун. Також у будинку Фіделя побували режисер з США Саул Ландау, аргентинський соціолог Атіліо Бору та фотограф з видання Paris Match.

Вже багато років Кастро разом з дружиною мешкають у скромному будинку з чотирма кімнатами. Тут же виросли й п'ятеро дітей подружжя - Антоніо, Алехандро, Алекс, Алексіс і Анхель.

Зараз діти легендарного кубинця мешкають у сусідніх будинках та регулярно приїздять з онуками у гості.

У період з 2006-го по 2008 роки політик через кишкову хворобу змушений був перебувати у лікарні. Та минулого року Фідель повернувся додому.

Звичайний день Кастро виглядає десь так: дві години на ранкові фізичні вправи, потім вивчення кубинських та міжнародних новин. Якщо якісь тексти не доступні іспанською мовою, то політику їх перекладають його помічники.

Останньою книгою, яка була перекладена для Фіделя стали мемуари президента США Барака Обами.

"Фідель має бути одним із найбільш поінформованих людей у світі", - пояснив його друг письменник Габріель Гарсія Маркес, після зустрічі з Кастро.

Реклама:

Головне сьогодні