Понад 80% чоловіків не вважають курящих українок симпатичними

— 19 листопада 2009, 17:58

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування Київського міжнародного інститут соціології.

Так, 79% українських чоловіків при виборі собі нареченої обрали б жінку, яка не курить. Жінку-курця обрали б для себе тільки 2%. 16% чоловіків відповіли, що їм байдуже, 3% сказали, що їм важко відповісти.

Крім цього, 88% чоловіків не вважають, що жінки, які курять, є більш симпатичними. Такими їх назвали лише 5% опитаних, 7% - вагаються з відповіддю.

Чоловіки-курці ставляться до жінок, які палять майже так само негативно - 84% курців-чоловіків не вважають, що жінки, які курять, є більш симпатичними.

84% чоловіків не вважають жінок-курців більш стильними та гламурними. Згодні з цим 10%, важко відповісти - 6%.

87% чоловіків не вважають жінок, які курять, більш успішними. Погоджуються з цим 5%, не знають - 8%.

86% українських чоловіків, якби їх дружини чи партнерки, були курцями хотіли б, щоб вони кинули курити, 6% - не хотіли, 8% - важко сказати.

Загалом, чим старші були чоловіки, тим більше жінка з сигаретою для них неприйнятна.

У цілому, чоловіки в селах налаштовані до куріння більш категорично. Зокрема, бажання, щоб жінка кинула курити, виявили 90% чоловіків із сіл та 84% чоловіків із міст.

Чоловіки зі сходу України виявилися найбільш незгодними із тим, що жінка, яка курить, симпатична - 91% у порівнянні з чоловіками на півдні - 89%, в центрі - 85% та на заході - 88%.

Натомість на питання про наречену, саме на заході більшість - 84% - шукали б собі жінку саме не курця, на сході - 81%, на півдні - 79%, у центрі - 74%.

Загалом центральний регіон виявився найбільш лояльним до куріння. Це пояснюється більшою вразливістю перед курінням саме міських мешканців та наявністю густонаселеного міста - Києва - в центральному регіоні.

Опитування було проведено у період з 9-18 жовтня 2009 року. Методом інтерв'ю опитано 1997 респондентів, що мешкають в усіх областях України, у Криму та у Києві за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Частина запитань ставилася тільки чоловікам. Цей прес-реліз присвячений опитуванню чоловіків. Всього було опитано 898 чоловіків.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1.5) не перевищує 4.4% для показників близьких до 50%, 3,8% - для показників близьких до 25%, 2,7% - для показників близьких до 10%, 1,9% - для показників близьких до 5%.

Реклама:

Головне сьогодні