Вчені порахували, як часто жінки думають про зморшки

— 26 листопада 2009, 10:57

Ідея вияснити, наскільки тиск суспільства змушує жінок неадекватно оцінювати свою зовнішність, виникла в британського телеканалу ITV.

Суть експерименту полягала в тому, що представниці прекрасної статі впродовж тижня фіксували за допомогою спеціального лічильника, скільки разів у них виникають сумні думки про старіння обличчя чи тіла і взагалі - щодо власної зовнішності, повідомляє "Німецька хвиля".

Учасницями дослідження стали загалом сто британок віком від 35 до 69 років. З'ясувалося, що в середньому такі сумні спостереження спадають їм на думку 252 рази на тиждень, тобто 36 разів на день.

Щоправда, результати розподілилися нерівномірно. Чим молодша жінка, тим рідше вона засмучується з приводу старіння і навпаки. Цікаво, що в жінок, які піддавали себе пластичним операціям заради краси, думки про старіння виникають не рідше, аніж у тих, хто старіє, так би мовити, природно.

[L]Більшість учасниць експерименту зізналися, що найгірше їм доводиться вранці, коли вони дивляться на себе в дзеркало.

"Коли я дивлюся в дзеркало, моя головна думка: "Я не впізнаю цю жінку". Все, що я бачу, це вік, який перемагає мене", - сказала одна з учасниць, 59-річна Шеррі Хьюстон. Вона зафіксувала негативні думки щодо своєї зовнішності чи не рекордну кількість разів - 1400 разів за тиждень.

Тим часом, як з'ясували інші дослідники, заради того, щоб виглядати гарно, жінки щоденно наносять на шкіру обличчя в середньому 500 різних хімічних речовин, що згубно на неї впливають.

Таким чином, зауважують фахівці, виходить замкнене коло: наносячи косметику і креми, жінка замість того, щоб виглядати краще, швидше зістарюється.

Реклама:

Головне сьогодні