Найчастіше розлучаються танцюристи, а найрідше....

— 10 грудня 2009, 12:32

Ветеринари, сільгосппрацівники та викладачі у школах мають найменше шансів розлучитись. А от танцюристи, бармени і няньки -найбільше.

Шанси можливого розлучення близько 40% у танцюристів, хореографів, масажистів і барменів. Високий ризик розлучень також у нянь, психіатрів і тих, хто допомагає людям літнього віку чи інвалідам.

Такі висновки зробили вчені, які проаналізували списки розлучних пар, та їхню професію. Результати дослідження будуть опубліковані у Journal of Police and Criminal Psychology, повідомляє The Telegraph.

"Нікого не здивує, що пари розлучуються через роботу, яка займає надто багато часу або ж має не передбачуваний графік. Чи якщо робота передбачає зустрічі з багатьма людьми, а відтак виникає багато шансів зустрічатись з іншими і влаштовувати своє життя "на стороні". Але окулісти, які мають низький рівень розлучень, теж зустрічаються з багатьма людьми, але у них немає часу на розмови з ними", - коментує результати дослідження Даі Вільямс з Британського психологічного товариства.

Фото Beige Alert (flickr)
Рідко розлучаються також і дантисти, які теж контактують з великою кількістю людей.

"Цікаво те, що ті, хто залучений у професії по догляду за іншими людьми, мають високий рівень розлучень. Це може бути через те, що вони проводять надто багато часу з іншими людьми за рахунок власних сімей, або ж тому, що вони є природно чутливими людьми, які є більш вразливими у стосунках", - припускає Вільямс.

Дослідження ймовірності розлучень пар у залежності від професійної приналежності партнерів провів психолог Майкл Аамодт з Редфордського університету (Вірджинія).

Він вивів формулу, яка дозволяє вирахувати ймовірність успіху шлюбу в залежності від професійної зайнятості партнерів.

Для того, щоб створити таку формулу, вчений взяв кількість розлучних людей по кожній з професій, поділив на загальну кількість населення мінус тих, хто ніколи не одружувався. Відтак вчений з'ясував пропорцію у процентах для 449 професій.

Роботи з найвищою ймовірністю розлучень:

Танцюристи і хореографи - 43%

Бармени - 38,43%

Масажисти - 38,22%

Няньки, психіатри і ті, хто доглядає хворих вдома - 28,95%

Артисти і виконавці, спортсмени - 28,49%

Портьє і консьєржки - 28,43%

Спеціалісти по телефонному маркетингу - 28,10%

Офіціанти, офіціантки - 27,12%

Ті, хто роблять покрівлі домів, а також покоївки і хатні робітниці - 26,38%

Шеф-кухарі - 20,10%

Реклама:

Головне сьогодні