Заможні італійці купують на Різдво ... дітей

— 17 грудня 2009, 13:56

Вітрина відомого магазину на Пьяцца Навона викликає подвійні почуття: за склом сидять чи лежать повиті у пелюшки справжнісінькі новонароджені. Тільки не рухаються. Їхня шкіра зроблена з кераміту й відтворює усі зморшки та пухлинки немовляти, вії та волосся - справжні, повідомляє "Німецька хвиля".

У деяких є навіть пуповина. Цього року ці ляльки, про яких не кажуть - "купити", кажуть - "всиновити" - стали найпопулярнішим різдвяним подарунком в колі заможних столичних сімей.

Ціна однієї такої ляльки доходить до кількох тисяч євро. Черга на їх придбання така, що замовляти цей різдвяний дарунок доводилось ще у листопаді. А дарують їх молодим парам, які задовго не наважуються народити власну дитину, літнім парам, діти яких занадто давно були маленькими. Або навіть тим, хто не зміг народити або втратив дитину.

Деякі роблять такий подарунок самі собі, стаючи практично колекціонером немовлят.

А іноді, розповідає власниця магазину ляльок Аннамарія Манфредіні, літні пари роблять спеціальні замовлення. Приносять фотографію власного дорослого вже сина чи доньки та просять зробити його маленького "клона". Тоді над замовленням працює художник-скульптор.

"Це - не іграшка для дорослих, це предмети мистецтва", - каже Аннамарія. Але чи бачать ті, хто "всиновлює" цих пластикових немовлят, у них вияв мистецтва чи грають за допомогою них у якісь психологічні ігри - важко сказати.

Фото "Німецької хвилі"

Реклама:

Головне сьогодні