Помер автор "Історії кохання" Ерік Сігал

— 20 січня 2010, 13:21

Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на Associated Press.

За словами дочки Сігала, її батько помер від інфаркту в Лондоні в неділю, 17 січня. У вівторок він був похований на одному з кладовищ в столиці Великобританії. Останні 25 років життя Сігал страждав від хвороби Паркінсона.

Ерік Сігал. Фото АР
Ерік Сігал був професором античної літератури в Гарварді, Єлі і Прінстоні, поєднуючи викладання з написанням кіносценаріїв. Сігал, зокрема, був автором сценарію для фільму "Жовтий підводний човен" ("Yellow Submarine", 1968 рік) групи The Beatles.

Наприкінці 1960-х років Сігал написав повість про любов студента Гарварда і студентки Редкліффа, яка у фіналі помирає від раку. Повість Сігала не викликала інтересу видавців, і літературний агент автора запропонував йому написати на її основі сценарій, який придбала кіностудія Paramount Pictures.

Фільм "Історія кохання" за сценарієм Сігала вийшов на екрани в 1970 році. Картина, головні ролі в якій зіграли Райан О'Ніл і Елі Макгроу була номінована на сім премій "Оскар", у тому числі і за кращий сценарій, проте отримала лише одну нагороду - за музику .

"Історія кохання" з моменту її виходу на екрани регулярно включається в списки найбільш романтичних фільмів.

Після того, як були розпочаті зйомки фільму, кіностудія Paramount Pictures запропонувала Сігалу переробити сценарій назад у повість. Книга "Історія кохання", що надійшла в продаж до прем'єри фільму, стала бестселером у США і була перекладена на 33 мови.

У 1977 році було видано продовження "Історії кохання" - "Історія Олівера" (Oliver's Story), яка також була екранізована.

Реклама:

Головне сьогодні