Чоловіки літнього віку в сексі більш активні, ніж жінки

— 11 березня 2010, 12:08

У результаті опитування, проведеного в Америці серед 6 тисяч респондентів, з'ясувалося: середній американський чоловік може сподіватися на те, що його лібідо буде служити йому на 5 років довше, ніж у його подруги.

Це означає, що чоловік віком до 55 років може розраховувати ще на 15 років сексуально активного життя, тоді як жінка - на лише 10,5 років, пише ВВС з посиланням на опубліковане дослідження у British Medical Journal.

Ключовим фактором у цьому відношенні фахівці вважають гарне здоров'я: люди похилого віку, у яких все з цим добре, частіше цікавляться сексом, ніж ті, у кого постійно щось болить.

Тому перші схильні мати інтимні стосунки досить регулярно - раз на тиждень або частіше, - і партнерки, як кажуть соціологи, вважають їх майстерними коханцями.

В цілому чоловіки частіше, ніж жінки, вважають себе сексуально активними, вони частіше, ніж жінки, стверджують, що ведуть успішну статеве життя і взагалі цікавляться такими питаннями. І це гендерна відмінність з віком тільки збільшується.

Найбільша різниця в ході опитування виявилася серед 75-85-річних: в цій категорії 39% чоловіків назвали себе сексуально активними, а серед жінок ця частка не дотягнула навіть до 17%. Ще 41% літніх чоловіків говорять про свій інтерес до питань, пов'язаних із сексом, - у порівнянні з 11% жінок.

Всі ці дані були отримані в результаті опитування респондентів у двох групах. В одну були включені люди віці від 25 до 74 років; в іншу від 57 до 85 років.

Стейсі Тесслер Ліндау і Наталія Гаврилова з Чиказького університету, які аналізували результати, вважають, що поряд із загальним станом здоров'я деяку роль в обговорюваному питанні можуть грати і життєві обставини.

Приміром, 75% всіх чоловіків, що брали участь у дослідженні, заявили, що мають постійного партнера, тоді як серед жінок цей показник не перевищує 65%, та й то лише у віковій категорії від 25 до 54 років.

Що ж до тих жінок, яким 75 чи більше, то серед них партнерів мають не більше 40%. Втім, дивуватися цьому не доводиться, оскільки жінки, по-перше, живуть довше за чоловіків, а по-друге, зазвичай виходять заміж за чоловіків, які старші їх.

Професор Техаського університету Патриція Гудсон говорить: добре вже те, що люди можуть розраховувати на "довгі роки сексуальної активності і після того як переступають через 55-літній поріг".

Водночас, вона додає, що це дослідження "не проливає світло на інтригуючий - і поки ще мало зрозумілий - питання про те, чому жінки, у яких період сексуальної активності коротше, не вважають це проблемою".

Реклама:

Головне сьогодні