Уболівальник помер у черзі за квитками на футбол

— 16 квітня 2010, 16:17

64-річний Ральф ван Хірден втратив свідомість та невдовзі помер, вистоявши 5 годин поспіль у черзі за квитками на Чемпіонат світу з футболу, повідомляє CNN.

Парамедикам, які прибули на місце о 7:45 за місцевим часом, не вдалося реанімувати чоловіка, розповів речник місцевої поліції.

Південноафриканці по всій країні, починаючи з середи, займали черги за квитками, аби потрапити на перший на континенті World Cup. Померлий чоловік мав у черзі 565 номер.

До слова, через технічні негаразди деяким любителям футболу довелося провести у черзі по 20 годин, адже замовлення квитків через інтернет для більшості південноафриканців є недосяжним.

"У Південній Африці було дуже складно дістати квитки. Більшість людей дуже бідні та не можуть придбати квитки. Лише 10% населення має доступ до інтернету", - засвідчила кореспондент CNN, що особисто побувала в одній із велетенських черг.

Скидається на те, що на деяких іграх групового етапу на трибунах будуть вільні місця попри те, що квитки південноафриканцям було запропоновано за пільговою ціною у 18 доларів.

Згідно з даними FIFA, за першу годину четверга через центри продажу квитків їх розійшлося 1610, і ще 2166 - через відділення First National Bank. Усього у продаж надійшло 500 тисяч квитків.

"Буде менше фанів з-за кордону, аніж очікувалося. Чекали на 450000, але натомість, люди кажуть, буде близько 300 -350000", - каже кореспондент.

Торік FIFA довелося роздати багато квитків на матчі Confederations Cup у Південній Африці, аби уникнути перспективи порожніх трибун, проте на World Cup це не повториться, запевнив видання генеральний секретар FIFA Джером Вальке.

Реклама:

Головне сьогодні