Чоловіки брешуть частіше за жінок

— 18 травня 2010, 12:45

Було підраховано, що за рік чоловічих побрехеньок набігає аж 1092. Для порівняння, жінки обманюють лише 728 разів на рік - у середньому двічі на день, повідомляє The Daily Mail.

До того ж, лише 70% опитаних чоловіків зізналися, що відчувають докори сумління, обвівши когось навкруг пальця, тоді як серед жінок винними почуваються 82%.

Під час дослідження, проведеного маркетинговою компанією OnePool на замовлення лондонського Наукового музею, було опитано три тисячі осіб.

Згідно з його результатами, чоловіки найчастіше лукавлять, коли йдеться про те, скільки вони насправді випили, жінки ж воліють приховувати свої справжні почуття, стверджуючи: "Усе добре, нічого не сталося".

[L]

Також серед найпоширеніших брехливих тверджень британських чоловіків є "Я застряг у пробці", "Вибач, не чув твого дзвінка", "Ні, в цьому твій зад не видається завеликим".

Жінки ж нерідко викручуються - "Не таке вже воно й дороге, я купила його на розпродажу", а також вдаються до класичної вигадки щодо головного болю.

"Брехня здається невід'ємною частиною людської природи, тож вона є важливою частиною соціальної взаємодії. Вчені досі не знають, чи такі людські дивацтва як брехня визначені генетикою, еволюцією або ж вихованням", - каже заступник куратора з медицини Наукового музею Кейті Меггс.

Дослідження показало, що 20% жінок та 25% чоловіків здатні говорити неправду власним мамам. І лише 10% опитаних зізналися, що при потребі збрешуть своєму партнеру.

Кожен п'ятий вважає брехню прийнятною у повсякденному житті, і більше, ніж кожен десятий ладен застосовувати її на роботі.

Фото з сайту zoomi.com.ua

Реклама:

Головне сьогодні