Тест

У Британії народилася шестерня

Малюки, що з'явилися на світ на 14 тижнів раніше, досі перебувають в критичному стані. Вага найбільшого з них лише 878 грамів, а найменшого - лише 594 грами, пише The Daily Mail.

"Наступні кілька днів та тижнів будуть критичними. Малюки, народжені так рано, потребують спеціального догляду", - каже неонатолог Кенні МакКормік.

Життя малюків нині залежать від численного медичного обладнання та піклування багатьох лікарів.

Народження такої кількості дітей одразу є надзвичайною рідкістю, вірогідність шестерні випадає лише раз на 4,5 мільйонів вагітностей. На жаль, за статистикою, шанси вижити в малюків з шестерні становлять лише 90%. Якщо ж дітей народжується одразу семеро, показник смертності може сягнути 100%, зазначає видання.

Вікі Лемб вживала спеціальний препарат, що підвищує шанси завагітніти. Пила вона його й перед народженням своєї старшої доньки, 5-річної Грейсі.

Більшість вагітностей шістьма малюками виникають за умови запліднення invitro, оскільки лікарі "підсаджують" одразу декілька ембріонів, аби збільшити шанси. Якщо приживається одразу декілька ембріонів, лікарі пропонують скоротити їхню кількість - існування такої практики викликає чимало дебатів щодо її етичності.

Востаннє в Англії народжувалась шестерня у 1986-му році - це були Стюарт, Гаррі, Джеймс, Джейн, Ханна та Нікола Коулмени.

Минулого року шестерня несподівано з'явилася у родині Конвеїв, які не вдавалися до запліднення у пробірці. Подружжя з Північної Ірландії відкинуло пропозиції медиків абортувати кількох дітлахів на 14 тижні вагітності, аби збільшити шанси решти на виживання. Малюки з'явилися на світ з інтервалом у 5 хвилин. На жаль, наймолодша з дітей, Керрі Мей, померла, проживши лише 60 днів.

У 1983-му році народилися дівчатка Велтон - Люсі, Дженні, Рут, Ханна, Кейт та Сара.

У Каліфорнії торік народилося ж одразу 8 малят. Випадок Наді Шульман, матері-одиначки, що вже мала на той момент 6 дітей, проте вдалася до екстракорпорального запліднення, викликав тоді чимало суперечок та обговорень.

34-річна жінка не мала коштів для того, аби ростити малечу, до того ж, троє з восьми дітей народилися інвалідами. Її звинувачували в тому, що вона наживається на власних дітях, перетворивши їх на зірок реаліті-шоу.

Три роки тому в Оксфордській клініці внаслідок кесаревого розтину з'явилася на світ п'ятерня. Варварі Артамкіній, мамі Єлизавети, Олександри, Надії, Тетяни та Варвари лікарі також пропонували скоротити кількість ембріонів, проте вона відмовилась через свої релігійні переконання.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1279969/Sextuplet-mother-Vicky-Lamb-praying-miracle-babies-fight-lives.html