Вчені не радять уникати сексу після інфаркту

— 26 травня 2010, 10:22

Група американських вчених прийшла до висновку, що багато людей, які пережили інфаркт, безпідставно побоюються займатися сексом, оскільки лікарі не попереджають їх про те, що це не є небезпечним для здоров'я., пише Бі-Бі-Сі.

Після опитування 1700 осіб, які перенесли інфаркт (1184 чоловіків та 576 жінок), експерти встановили, що пацієнти, які не обговорювали з лікарями тему інтимних стосунків, мають найбільше побоювань щодо впливу сексу на стан серця.

З'ясувалося, що тільки близько 40% чоловіків і 20% жінок говорили про секс зі своїми лікарями протягом року після інфаркту.

У разі, якщо таких консультацій не було, на 30% виростає ймовірність того, що чоловіки будуть рідше займатися сексом, ніж до хвороби. У жінок цей показник становить 40%.

"Більшість післяінфарктних пацієнтів залишаються сексуально активними. Але багато лікарів не обговорюють з ними це питання", - говорить автор дослідження Стейсі Теслер Ліндау.

"Вірогідність того, що секс призведе до смерті, дуже невелика - навіть серед людей, які перенесли інфаркт", - додає експерт.

Згідно з висновками лікарів, сердечники можуть продовжувати інтимні стосунки в тому випадку, якщо вони здатні переносити невеликі фізичні навантаження, наприклад, здолати кілька прольотів сходів.

Висновки американських експертів підтримали в британській благочинній організації British Heart Foundation, яка займається проблемами серцевих хвороб.

"Деякі бояться займатися сексом після інфаркту, побоюючись, що навантаження призведе до нового нападу. Але вірогідність цього украй мала, Навіть якщо у вас хворе серце, ви можете мати багату і здорову сексуальне життя", - говорить представник British Heart Foundation Кеті Росс.

"Як і у випадку будь-яких інших фізичних вправ, секс може призвести до появи тривожних симптомів, тому краще мати поблизу необхідні ліки", - попереджає при цьому експерт.

Реклама:

Головне сьогодні