7-річна британка старішає у 8 разів швидше за своїх однолітків

— 10 червня 2010, 17:22

7-річна Ашанті Елліот-Сміт страждає від рідкісної невиліковної хвороби, через що її тіло старішає у вісім разів швидше, ніж в інших людей.

Це означає, що коли дівчинці виповниться 10, вона виглядатиме як 80-річна бабуся, пише News of the World.

Мама дівчинки - 24-річна Фібі народила Ашанті у 17 років. Жінка з чоловіком дуже чекали на появу донечки. Вагітність проходила нормально. Більше того, немовля народилося з нормальною вагою.

Та коли Ашанті виповнилося 3 місяці, її почали скручувати судоми. Тоді ж дівчинка почала погано їсти й не набирати вагу.

Стурбовані батьки звернулися до медиків. Однак ті не могли з'ясувати, що ж сталося. А деякі навіть дорікали матері, що та погано турбується за дитину.

Фібі наполягала на додаткових аналізах і саме на перший день народження дівчинки її направили до Лондонської лікарні. Там батьки і з'ясували, що ж з їхньою дитиною.

"Доктор глянув на неї і відразу зрозумів, що з нею", - згадує жінка.

У Ашанті генетичне відхилення, яке називається прогерія, чи хвороба Гетчинсона-Гілфорда.

Хвороба не є спадковою. Однак ті, хто страждають на неї живуть в середньому 13 років.

"Коли він (лікар) розповів нам, що це прогерія , я втратила свідомість", - зізналася матір дівчинки.

За словами Фібі, медик сказав їм, що Ашанті потребує такого ж нагляду, як старі люди.

Зараз дівчинці 7 років, вона має вагу трирічної дитини і зріст 1 метрі. У неї слабке серце і артрит, через що болять руки і ніжки.

Дівчинка дуже любить коней і мріє стати жокеєм.

У Ашанті є 4-річна сестра. Уся сім'я намагається приводити якомога більше часу разом. Вони їздять у парки атракціонів, які так любить Ашанті.

У світі на прогрію крім Ашанті страждають ще 52 людей. У тому числі і 12-річна Хейлі Окінс, який живе неподалік Ашанті. Дівчата навіть зустрічалися кілька разів.

Реклама:

Головне сьогодні