У темношкірих батьків народилося біле немовля

— 21 липня 2010, 07:04

Лікарі запевняють, що новонароджена точно не альбінос. У цьому впевнений і батько дитини, 44-річний Бен Іхегборо: "Вона не схожа на альбіноса у жодному випадку - ні на тих, що я бачив у Нігерії, ні тих, що бачив у книжках".

"Я впевнений у своїй дружині. Але навіть якби вона і не була чесною зі мною, ця дитинка все одно б не могла виглядати так", - додає чоловік, який п'ять років тому переїхав із родиною до Британії.

Лікарі та батьки дивуються новонародженій, адже як запевняють останні, серед їхніх предків не було білих.

Маленьку дівчинку назвали Нмачі, що мовою її батьків означає "Божественна краса". У неї не просто біла шкіра, але й блакитні очі та кучеряве світле волосся.

Професор Брайан Сайкс, голова відділу людської генетики Оксфордського університету та провідний британський спеціаліст, називає народження білої дівчинки екстраординарним.

За його словами, пояснити випадок можна, якби в обох з батьків були серед предків білі людини.

"Але волосся все одно незвичайне. Навіть багато білих дітей не мають при народженні такого світлого волосся", - зауважив він.

Поки що експерти сходяться на думці, що могла мати місце невідома генна мутація.

У сім'ї Бена та Анжели вже є двоє дітей - вони темношкірі. А щодо новонародженої дівчинки батьки кажуть: "Вона прекрасна - справжнє диво".

За матеріалами The Sun

Реклама:

Головне сьогодні