Священики "ВКонтакте" рятують людей і пишуть вірші

— 6 серпня 2010, 16:08

Українські православні священики все більше освоюють соціальні мережі. Так, свої сторінки "ВКонтакте" мають особистий секретар митрополита Володимира Олександр Драбинко, настоятель Іонинського монастиря архімандрит Іона Черепанов, голова Синодального інформвідділу РПЦ (в середовищі журналістів - прес-секретар патріарха Кирила) Володимир Легойда.

Крім того, тут можна знайти архієпископів, ігуменів і звичайних священиків, пише "Сегодня".

"ВКонтакте" я 435 днів. Завів сторінку для пошуку друзів, але в результаті використовую її і для місіонерських вишукувань", - розповів священик з Голої Пристані (Херсонська обл.) Геннадій Шкіль.

За словами батюшки, люди часто пишуть йому, ставлять запитання. Трапляються суперечки з сектантами, язичниками, католиками.

Шкіль розповів, що сторінки "ВКонтакте" - рідкісне захоплення серед його колег: "Чи то не розуміють, що це свого роду проповідь, чи то зневажають соціальні мережі. Може бути, після виступу патріарха лід скресне ... В Одесі він прямо закликав священиків використовувати соціальні мережі".

ВІДЕО ДНЯ

"Місіонерське поле інтернету ще не оброблено і вимагає більш активної участі священиків", - погоджується Олександр Драбинко.

Але, за його словами, священики он-лайн вже користуються попитом в Україні:

"Мені кілька разів в мережі доводилося запобігати спробам суїциду. Відповідаю на всі питання. Бувають дуже цікаві. Наприклад, я два місяці намагаюся знайти відповідь на питання: якщо людина з чотирма дружинами, від кожної з яких у нього є діти, вирішив прийняти православ'я, як бути з дружинами?".

Пише найчастіше молодь. Пишуть з України, Росії, Ізраїлю, Америки.

"Питають про питання віри. Буває, доводиться виступати в ролі психолога, коли питання задають про сімейні відносини", - розповів отець Микита Панасюк з Донецька. -.

Коли "перегортати" сторінки владик і батюшок "ВКонтакте", розхоже уявлення про них, як про людей, які безнадійно відстали від життя, зникає. Так, священик Геннадій Шкіль (за першою освітою актор) написав у себе на сторінці, що, крім духовних піснеспівів, слухає "Машину часу", класику і ДДТ; любить дивитися старе радянське кіно, а також "Острів", "Цар", "Ідіот" і "12", але найбільш сильним фільмом вважає "Пристрасті Христові".

Ще одна цікава деталь: практично всі священики вказали на сторінках, що сповідують монархічні погляди, і ще в них - безліч друзів серед молоді.

Реклама:

Головне сьогодні