Росіянин поїде в "голодну" подорож Україною

— 11 жовтня 2010, 14:11

Російський велосипедист-екстремал Владислав Нікітенко, який тепер живе в Києві, відправиться в місячну подорож Україною.

Під час вояжу чоловік обіцяє не торкатися до їжі, а тільки пити воду, пише Сегодня.

Дивак за час велокросу перетне країну вздовж і поперек і планує схуднути на 15 кіло.

У подібні "голодні тури" спец по схудненню відправляється не вперше. Його рекорд - 39-денний "велоголодування" Китаєм (чоловік накрутив натщесерце майже 5 тисяч кілометрів).

У понеділок Нікітенко зважиться на Майдані Незалежності в Києві, а у вівторок стартує з самої північної точки України - села Грем'яч на Чернігівщині, звідки поїде на велосипеді до найпівденнішої точки країни, мису Сарич у Криму.

ВІДЕО ДНЯ

Далі - в найзахіднішу точку країни, прикордонний перехід Чоп, розвернеться і знову перетне Україна, фінішувавши на сході, в прикордонному Мілове.

Екстремала будуть супроводжувати медики на машині - йому періодично будуть вимірювати тиск і брати кров на аналіз.

Два роки тому Нікітенко вже об'їжджав Україні голодним (за маршрутом Київ-Ужгород-Севастополь). Екстремал мріє потрапити до Книги рекордів Гіннесса. Він називає себе ханрайдером (від англійського hungry rider - голодний вершник).

Чоловік вважає, що його методика виживання (залишатися активним без їжі) може стати в нагоді військовим, рятувальникам, моряками і пілотам. Сам же він працював журналістом.

Оздоровчі голодування Нікітенко практикує вже сім років, найдовше без їжі він витримав 56 днів (39 днів - у комбінації з їздою).

Реклама:

Головне сьогодні