Жіноче щастя не в чоловіках, а у власній вазі - науковці

— 6 жовтня 2010, 06:18

Зайва вага завдає жінці сильніших страждань, ніж самотність, а власна стрункість тішить більше за успішні стосунки, повідомляє The Daily Mail.

На думку експертів, стереотипи, пов'язані з надмірною вагою, набули у суспільстві настільки значних розмірів, що поширилися практично на всі аспекти людського життя.

[L]

"Я працювала з багатьма жінками із надлишковою вагою - і завжди у них в думках їхня вага. І не лише в глибині душі, а й на поверхні, бо ми живемо в суспільстві, яке постійно оцінює фігуру, розмір та привабливість", - стверджує психолог, автор книги "Як бути щасливою жінкою" Пем Спарр.

"Людей із надлишковою вагою люди таврують, вважаючи їх дурними чи лінивими або ж просто недбалими (стосовно себе)", - зазначає вона.

Натомість самотність у сучасному суспільстві вважається більш соціально прийнятною.

"Хтось скаже "Вона неодружена, але чудова". Неодружена жінка може бути неймовірно самотньою, але мати набагато більше надії", - каже психолог.

Дослідження, що проводилося в Німеччині у 1984-2008 роках, також довело, що затишне домашнє вогнище є значно важливішим за блискучу кар'єру.

Аби відчувати задоволення від власного життя, слід бути товариським та займатися фізичними вправами, зазначає журнал Proceedings of the National Academy of Sciences reports.

Реклама:

Головне сьогодні