Пасажири залізниці зможуть взяти із собою до Карпат авто

— 18 листопада 2010, 14:16

На зимовий період "Укрзалізниця" призначила два нові поїзди: № 515/516 Київ - Ворохта і № 551/552 Дніпропетровськ - Ворохта.

Родзинкою цих потягів будуть автомобілевози - таким чином пасажири можуть перевезти до Карпат своє авто.

Склади потягів будуть сформовані з купейних та плацкартних вагонів - загалом в одному поїзді буде до 15 вагонів.

З метою вивчення попиту на поїзди Київ - Ворохта та Дніпропетровськ - Ворохта "Укрзалізниця" приймає групові заявки.

Перед впровадженням послуги автомобілевозів на західному напрямку "Укрзалізниця" провела відповідне опитування, в якому взяли участь 1515 осіб, які мають власні автомобілі.

Як виявилося, більшість з опитаних (37,2 %) подорожують на захід України в особистих справах, ще 24,6 % вказали як мету поїздки роботу, бізнес, відрядження, а також відпочинок.

При цьому в теплу пору року відпочивати їдуть 12,7 % учасників опитування, а взимку на гірськолижні курорти вирушають 11,9 % респондентів.

На запитання про зручність користування власним автомобілем у місті, до якого їдуть респонденти, 45,1 % учасників дослідження відповіли, що не обмірковували такого варіанту, а 41 % - що в цьому не мають потреби. Дуже зручним такий варіант подорожі виявився для 14,5 % опитаних.

Послугою замовлення автомобілевозу виявили намір скористатися: для ділових поїздок - 7,7% респондентів, для подорожей в особистих справах і на відпочинок - 5,3% учасників опитування, для мандрівок на гірськолижні курорти - 2,9% респондентів.

35,1% учасників анкетування не виключили, що в майбутньому стануть користувачами послуги.

Найбільшу потребу в перевезенні власного автомобілю залізницею відчувають пасажири, які прямують до Львова (24,6 %) та Ужгорода (14,6 %); у багатьох відповідях кінцевим пунктом подорожі з автомобілем називали також Яремчу (9,1 %) й Івано-Франківськ (5 %).

Зважаючи на результати опитування, залізничники планують врахувати побажання пасажирів під час проектування нових маршрутів автомобілевозів.

За матеріалами прес-служби "Укрзалізниці" з сайту Кievpress

Реклама:

Головне сьогодні