У Єгипті знову дозволено купатись

— 13 січня 2011, 14:04

Напередодні в Єгипті відбулося засідання круглого столу, присвячене безпеці на морі в районі Шарм-ель-Шейха. На ньому були присутні представники влади, власники великих готелів, підприємці, представники туроператорів, представники дипломатичних місій.

У результаті висновків американських, австралійських і єгипетських наукових груп учасники зустрічі прийшли до думки, що Червоне море можна відкривати для гостей і жителів, що й зробив губернатор Південного Синая.

Він вирішив, що купання дозволено скрізь, при цьому готелі повинні забезпечити оглядові вишки і постійний контроль над морем і тими, хто купається, а також запросити іноземців для навчання персоналу, пишуть Вести.ру.

[L]Крім того, дозволено підводне плавання з кораблів у всіх районах, а також на більшій частині пляжів з берега. Проте введені тимчасові обмеження на плавання з аквалангом на невеликому відрізку пляжів до закінчення досліджень.

Прийнято рішення дозволити всі водні екскурсії. При цьому запроваджено повну заборону на риболовлю і на годування риб. За порушення заборони для туристів передбачено штраф від 15 доларів, для готелів - від 50 тисяч доларів, для водних центрів - закриття центру і штраф 15 тисяч доларів, для кораблів - відбирання ліцензії.

Крім того, готелі повинні у письмовій формі на мові туриста інформувати про заборони та можливі наслідки.

Нагадаємо, пляжі єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх закрили після того, на початку грудня акула до смерті покусала німецьку туристку. Раніше від зубів акули постраждали росіяни і українець.

Реклама:

Головне сьогодні