10 речей, які дивують в Іспанії

Можуть здивувати "Інтернетизовані" пляжі та розраховані на природну енергію вітряки, п'ятизіркова в'язниця та денний розклад самих мешканців. Пропонуємо переглянути 10 речей, які дивують в Іспанії.

Дивують прості вказівники вулиць, що знаходяться на фасадах будинків, зазвичай на куті. Іспанці перетворили їх у вуличні витвори мистецтва. З керамічних плиток складається малюнок-пазл, на якому зображена людина чи подія, в честь якої названа вулиця. Ці картинки допомагають краще запам'ятовувати місця.

Вказівник на вулиці. Тут і далі - фото автора

Іще одним незвичайним для нас фактом є те, що в Іспанії немає центрального опалення житлових будинків. В деяких містах немає газу. Наприклад, в місті Вальдемоса. Дотепер там використовується старовинний спосіб обігріву, відомий ще за часів Сервантеса: розжарене вугілля поміщають в спеціальну жаровню, схоже на кругле барбекю. Далі пристрій ставлять під стіл для обігріву ніг, а, разом з тим, і приміщення.

Жаровня, що обігріває приміщення

Цікавим і незвичним фактом є те, що курортні пляжі мають безкоштовний Інтернет. В Пальма-де-Мальорка, кафе знаходяться настільки близько до моря і щільно прилягають один до одного, що зона wi-fi досить велика. В готелі користування Інтернетом коштує 7€.

Іспанські пляжі з wi-fi

Екологічною цікавинкою можна назвати вітряки - водокачки на Майорці. Там використовують енергію вітру, щоб насосом викачувати воду з артезіанських джерел. Цікавий, а головне простий спосіб перевтілення енергії.

А от в одному з міст Іспанії злочинців приймають в умовах VIP-класу. П'ятизіркова тюрма носить назву "Гранд Готель 5". Там можна вибирати стандартний номер чи апартаменти. Вигляд з вікна, холодильник, Інтернет, спортзал, городня ділянка - це все реально.

Оскільки на території закладу є можливість працювати і заробляти гроші, то послуги, які надаються тут за додаткову плату, "гості готелю" можуть собі дозволити без проблем.

П'ятизіркова тюрма "Гранд Готель 5"

Дивною особливістю можна назвати той факт, що найкращі бари і кафе знаходяться там, де найбільше сміття. Саме так в Іспанії вимірюють рейтинг найцікавіших, найвідвідуваніших закладів. Шкірки від фруктів, лушпиння горіхів, упаковки - просто змітають зі столу на землю і тим показують, що там було багато людей.

Традиційною рідкістю можна вважати корриду. Це дійство відходить у минуле. Якщо є бажання побачити це шоу, то завчасно треба цікавитись стосовно місця і часу його проведення. Наприклад на Майорці, корида проходить протягом серпня місяця.

Традиційна іспанська коррида

Ніколи не відкладай на завтра те, що можна зробити сьогодні. В іспанців ця приказка навпаки. Дуже часто на запитання "коли?", можна почути відповідь - маняна, що означає завтра. Це в них чарівне слово. Вони люблять себе понад усе.

Дивним у порівнянні із попереднім фактом, вяглядає звичка Іспанії прокидатися о 5 годині ранку. В цей час вже відкриті кафе, де більшість іспанців п'ють ранкову каву. З 14:00 до 15:30 - сієста, вони відпочивають. При чому, іспанці дозволяють собі таку розкіш навіть в умовах мегаполісу.

В Мадриді просто на робочому місці закривають очі і "дають хропака" прямо в офісному кріслі. Для туристів це добре тим, що зручно здійснювати шоппінг, адже навкруги мало людей.

Про Іспанську сієсту складають легенди

Дивним здалося і те, що школярі і діти дошкільного віку можуть гуляти допізна - і це вважається нормальним, бо вдень надто пекуче сонце. Вулиці в Іспанії, зокрема в Мадриді, освітлені настільки, що іспанці, навіть у темну пору, мають можливість грати у футбол, гуляти парками та вигулювати собак .

Отже, день в Іспанії триває довше, що дає туристам унікальну можливість побачити, відчути чи спробувати набагато більше, ніж вони самі на це очікували.

Довгий іспанський день
Реклама:

Головне сьогодні